visvamitra Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 (edited) Mam z atramentami De Atramentis głównie dobre doświadczenia. Myślę, że ogólne stwierdzenie typu "De Atramentis produkuje doskonałe inkasuty" nie będzie nadużyciem. Spółkę założył i prowadzi Dr Franz-Josef Jensen – pasjonat kaligrafii i atramentów. Atramenty produkuje od ponad dwudziestu pięciu lat i zna się na rzeczy. Jane Austen nie obraziłaby się chyba za to, że dedykowano jej ten atrament. Jest mocno udany. KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW MÓJ PROGRAM GRAFICZNY WIDZI TEN KOLOR MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemne, w rezultacie powstał taki gradient - dla papieru kalendarzowego) Oxford recycled, 90 g - Kaweco Sport Classic, B Jane myśli, że atrament Jane Austen jest cool: Edited December 18, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Warto poprawić inkasuty. Atrament fajny, ciekawe jak wypada w porównaniu z olivastre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 18, 2014 Author Report Share Posted December 18, 2014 Słabiej - Olivastre to ostatnio moja zieleń nr 2 obok Moss Green Grafa. Jane Austen jest ciekawe, ale w innym klimacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 No ja właśnie jestem zachwycony Olivastre... Ale kolorek jest ciekawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Podoba mi sie. Nie bije po oczach i ładnie cieniuje. Olivastre u mnie na kartce jest jaśniejszy niz ten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 z tymi idealnymi to bym nie przesadzał. ja się rozczarowałem atramentami DA (ich właściwościami), tak bardzo, że nawet nie chce mnie się dokończyć ich recenzji. takie Scheiße. deutsche Scheiße. aczkolwiek kolory fajne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 z tymi idealnymi to bym nie przesadzał. ja się rozczarowałem atramentami DA (ich właściwościami), tak bardzo, że nawet nie chce mnie się dokończyć ich recenzji. takie Scheiße. deutsche Scheiße. aczkolwiek kolory fajne. jakie wlasciwosci konkretnie masz na mysli? podoba mi sie kilka kolorow atramentow jansena, a i cena nie jest niska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 otóż te atramenty które kupiłem, jak na mój gust mają lichy przepływ, albo smarowanie, nie wiem jak to się nazywa. w każdym razie mam MB22 ze zlatką OM, nieprawdaż i to pióro nie ma najmniejszych problemów kiedy zatankowane jest diaminami, noodlersami, camlinami, pelikanami, calaiorami..., a po zalaniu DA (ultramarine) normalnie szlag mnie trafia i inne choroby zakaźne, choroby brudnych rąk. i nie tylko. aż muszę napić się laudanum. jeszcze na szorstkim papierze kołonotatnika z lidla jako tako się pisze, ale na oxfordach i receptach to już nie. zalałem innym razem P75. dzień wytrzymałem. nie jest to suche pióro, ale no nie szło z DA (ultramarine). Żonie ten bladawiec się spodobał, ale nie. po jednym dniu trzeba było P45 przetankować na pelikana 4001 koenigsblau. bo masakra jakaś. z innymi kolorami trochę lepiej, ale tylko trochę, a za takie dziengi nie powinno być tylko trochę, nieprawdaż. i taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 (edited) ..., a po zalaniu DA (ultramarine) normalnie szlag mnie trafia i inne choroby zakaźne, choroby brudnych rąk. i nie tylko. aż muszę napić się laudanum.... Widzisz, to wszystko brak higieny Panie Kochany, brak higieny... A swoją drogą to kolorek taki ciut standardowy,... i sam nie wiem co o nim,... Edited December 19, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Widzisz, to wszystko brak higieny Panie Kochany, brak higieny... e nie, pacjenci na mnie kaszlą. dłużny nie pozostaję: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 (edited) e nie, pacjenci na mnie kaszlą. dłużny nie pozostaję: No brawo,... Edited December 19, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 No brawo,... ej, ileż można odpowiadać logicznie na pytanie, czy dam antybiotyk bez recepty. albo coś z diazepin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts