Jump to content

Safari po upadku

Rufus

Recommended Posts

Witajcie,

ostatnio na zajęciach spadło mi moje Safariątko, człowiek ma na stole przynajmniej 3 pióra różnokolorowe i to postanowiło uciec ;/ Teraz problem jest następujący, stalówka bez problemu wykonuje linie pionowe, ale przy poziomych, pisanych z tą samą siłą, szura po kartce i nie daje się nim pisać, jakby nie dochodził atrament. Coś się da z tym robić? Już nie takie problemy były już naprawiane, tyle, że nie mam bladego pojęcia co jest los.

pomożecie? :)

Pozdrawiam :)

Guest nilfein

Owszem, zainwestuj w nową stalkę. Nie powinna być droga i jest raczej łatwo dostępna. Jeśli urzędujesz w Stanowie, to spróbuj zamówić w gouletpens.com. Powinni mieć od ręki.

Dnia 17.12.2014 o 16:08, Rufus napisał:

Witajcie,

ostatnio na zajęciach spadło mi moje Safariątko, człowiek ma na stole przynajmniej 3 pióra różnokolorowe i to postanowiło uciec ;/ Teraz problem jest następujący, stalówka bez problemu wykonuje linie pionowe, ale przy poziomych, pisanych z tą samą siłą, szura po kartce i nie daje się nim pisać, jakby nie dochodził atrament. Coś się da z tym robić? Już nie takie problemy były już naprawiane, tyle, że nie mam bladego pojęcia co jest los.

pomożecie? :)

Pozdrawiam :)

Rufus,

jeżeli masz możliwość, to wklej wyraźne zdjęcie stalówki na forum. Podejrzewam, że odchyliły się skrzydła stalówki. Jeżeli uszkodzenie nie jest duże, to wystarczy chwila i pióro będzie jak nowe :).