zutka Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Tak z ciekawości pytam: czy stalówka OB może mieć flexa? czy to nie za dużo grzybów w barszcz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Tak z ciekawości pytam: czy stalówka OB może mieć flexa? czy to nie za dużo grzybów w barszcz? Pewnie tak,... to kwestia przerobienia flexa na oblique,... a twierdzę tak ponieważ niedługo będę miał, podobno, stuba z flexem, a nie jest to wielka różnica... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted December 16, 2014 Author Report Share Posted December 16, 2014 Pewnie tak,... to kwestia przerobienia flexa na oblique,... a twierdzę tak ponieważ niedługo będę miał, podobno, stuba z flexem, a nie jest to wielka różnica... Jestem na etapie że albo jedno,albo drugie. Na allegro znalazłam tę aukcję: http://allegro.pl/montblanc-334-1-2-co-za-pioro-flex-ob-c-1940-i4889910313.html i zdziwiłam się trochę. A na jakie pióro czekasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yennefer Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 (edited) Mam MB 22 ze stalówką OB, raczej to semi-fleks. Ale zakres grubości linii jest spory. Edited December 16, 2014 by Yennefer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted December 16, 2014 Author Report Share Posted December 16, 2014 Na zdjęciu z aukcji pismo wygląda pięknie,tylko nie wiem, czy to efekt flexa, czy ściętej stalówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Jestem na etapie że albo jedno,albo drugie. Na allegro znalazłam tę aukcję: http://allegro.pl/montblanc-334-1-2-co-za-pioro-flex-ob-c-1940-i4889910313.html i zdziwiłam się trochę. A na jakie pióro czekasz? stalówka: nieryginalna, FLEX!!! rozmiar F-BBB (OB) no to tutaj to troszkę poplątanie z pomieszaniem,... z opisu jakby wynika, że stalówka była wymieniana i tylko na korpusie jest sygnatura OB,... w dodatku nie widzę na zdjęciach stalówki charakterystycznego dla oblique ukośnego "cięcia"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted December 16, 2014 Author Report Share Posted December 16, 2014 Dla mnie też ta stalówka wygląda na stub, ale zauważyłam, ze sprzedawcy często mylą pojęcia. Za to przy tej aukcji zgłupiałam zupełnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Mam starego Watermana ze ściętą skośnie, dość grubą stalówką. I niewątpliwie z flexem. Sądzę więc, że fleksowe OB jest jak najbardziej możliwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Tak z ciekawości pytam: czy stalówka OB może mieć flexa? czy to nie za dużo grzybów w barszcz? może. pelikan m250 sprzed 1997 roku. ta z prawej. a pisze tak: niestety nie wiem czy to była norma, czy wyjątek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 (edited) zutka F Użytkownicy 465 postów Napisano dziś, 20:50 Dla mnie też ta stalówka wygląda na stub, ale zauważyłam, ze sprzedawcy często mylą pojęcia. Za to przy tej aukcji zgłupiałam zupełnie... Się nie dziwię,... niezłe cudo, zwłaszcza jak się czyta opis... "Stalówka nieoryginalna dla producenta ale oryginalna..." podobna logika była w filmie "Ciało" przy opisie braci zroślaków... Edited December 16, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted December 16, 2014 Author Report Share Posted December 16, 2014 Dzięki za wyjaśnienia. Dobrze wiedzieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts