visvamitra Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Spółka J. Herbin jest firmą z tradycjami, na rynku funkcjonuje od 1670 roku. W oficjalnej linii dostępnych jest 30 kolorów: Planuję przygotować zestawienie całej linii 30 kolorów (bez serii 1670). Próbkę Cafe des Iles odlałem sobie na spotkaniu PWF od Endera, za co uprzejmie dziękuję. Kolor niczego sobie. Ekspresjonizm abstrakcyjny (czyli strzał strzykawką napełnioną atramentem na kartkę Mondi o gramaturze 120g) Krople atramentu na ręczniku kuchennym marki Queen Software Id Zakres koloru Esquisse papier satynowany z sieci E'Leclerc - Kaweco Sport Classic, eyedropper, broad nib Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Bardzo ładny brąz, u mnie lekko w czerwony wpada. Moje klimaty . Podoba mi się, choć pewnie nie kupie - ostatnio za dużo przybyło takich klimatycznych brązów w zbiorach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Bardzo ładny brąz, u mnie lekko w czerwony wpada. Moje klimaty . Zgadzam się. Piękny kolor, w ogóle paleta Herbina zawiera wiele ciekawych kolorów. Kolejną zaletą jest niska cena. Niecierpliwie czekam na recenzję różów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 @Zutka - zgodzę się, że paletę kolorów mają dość ciekawą, ale cenę określiłbym jako wysoką W PL flaszka 30 ml kosztuje 36 PLN, co daje cenę 1,2 PLN / 1 ml. Dla porównania Pelikan Edelstein kosztuje tyle samo (60 PLN / 50 ml) a Rohrer & Klingner 0,32 PLN/ ml. Tanio nie jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Z drugiej strony cena za kałamarz nie jest (nie przeliczałam kosztu za ml) Mała pojemność jest dla mnie zaletą, ponieważ lubię zmieniać kolory atramentów. Zakup w dużej butli jest dla mnie droższy - bo gdy atrament mi się znudzi,po prostu daję go komuś i mam poczucie marnotrawienia pieniędzy. Te 30ml wystarcza mi na bardzo długo - rok. W takiej skali to nie jest duży koszt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 (edited) No i właśnie,... to jest ten brąz, który już po chwili mnie nudzi,... A lie de the i cacao du Bresil nie,... są bardziej odbiegające od standardu standardów czyli orzecha... Edited December 15, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts