visvamitra Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Diamine to firma z tradycjami. Atramenty produkuje od stu pięćdziesięciu lat. Oferują szeroką gamę silnie nasyconych kolorów. Wiele z nich zachowuje się dobrze, niektórym przydałaby się lekcja dobrych manier. Wiele osób życzliwie donosi, że miało z Syrah przygody ("nadjedzony" spływak, zasychanie). Osobiście nie zaobserwowałem ciemnej strony Syrah. W sobotę skończyłem kałamarz, atramentu tego używałem w kilkunastu piórach (i tanich i droższych) i nic złego się nie wydarzyło. Kiedyś był to mój ulubiony kolor. To się zmieniło, choć wciąż pozostaje wysoko w moim rankingu. No i cieniuje nawet w EF. Software ID Zakres koloru Kalendarz - Hero 9300, M Edited December 12, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_cudny Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Kolor mi się podoba, ale wieści o figlarności tego atramentu.... Moje doświadczenie pokazuje, że jak coś może się wydarzyć z piórem - to się wydarzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 kolor ladny ale pisze sie nim jakoś sucho. I mam wrażenie, ze strzępi na oxfordzie.. Ale możliwe, że jestem wrażliwy na tym punkcie . Aa no i zabarwił mi sekcję, co jest bardzo ciężko doczyścić. Póki co nie udało mi się, ale możliwe, że już niedługo:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Kolor lubię, cieczy nie tykam piórem. Zamordował mi 60-latka Sheaffera. Zdegradowany do maczanki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Mam, używam czasem i nie narzekam. Nic nie zjadł, nie popsuł i ciekawie wygląda na papierze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 @_ded_ - a co on temu dziadkowi zrobił? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Zatkał go. To jest ten model Sheaffera z piękną stalówką na zewnątrz jakby. Nie pamiętam jak się to nazywa. W każdym razie problematyczność w serwisowaniu dorównuje urodzie, niestety. Pióro oddane na Chmielną kilka miesięcy temu. Pan Maciej się nie poddaje choć przyznaje, że bladziutko to wygląda... o, dokładnie taki Edited December 12, 2014 by _ded_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Stalki typu "conical" (bo tak to się chyba nazywa) są faktycznie przepiękne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts