visvamitra Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Standardgraph Zeichentechnik GmbH to niemiecki producent artykułów kreślarskich, piśmiennych i kaligraficznych. Mają w ofercie dwadziescia cztery atramenty o niezłych właściwościach, w tym kilka atramentów o naprawdę ciekawych kolorach. Burgunder to przyjemny atrament, choć przypuszczam, że w cienkich stalówkach może mu brakować nasycenia. Szczęśliwie nie pisuję cienkimi stalówkami Wyraz twórczej ekspresji użytkownika strzykawki z atramentem Ręcznik kuchenny SOFTWARE ID Color range Lyreco Budget 80 g - Kaweco Classic Sport. Eyedropper, blaszka B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 fajny, zdaje sie byc podobny do noodlers ottoman rose, przynajmniej na telefonie, bo na laptopie mniej rozowy. swoja droga mialem Ci wyslac probke ottoman rose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Całkiem całkiem. Brakuje mi tylko tego, co zwykle pisałeś: koszt, właściwości itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Całkiem całkiem. Brakuje mi tylko tego, co zwykle pisałeś: koszt, właściwości itd. Ot co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 28, 2014 Author Report Share Posted November 28, 2014 Wezmę pod uwagę to, co mówicie Ale nie chce mnie się tego pisać, tak szczerze. Czy strzępi i cieniuje to widać na skanach. Mogę pisać o przepływie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Jakiś taki wyblakły trochę. Nie podoba mi sie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Kupiłem po przypomnieniu Pióromaniaka, że jednak warto do nich zaglądać po Standardgraph'y, kontrowersyjny, przez wielu skrytykowany Burgunder. Po pierwsze i najważniejsze - on jest kolorowy. Wbrew różnym testom z sieci, bez wątpliwości bardzo kolorowy, wręcz jak burgund rozlany z kieliszka na obrus. Lekko wywietrzały, na drugi dzień, już nie tak agresywny jak w butelce. Po drugie - on pięknie, delikatnie cieniuje. Ale z zachowaniem wysycenia koloru w całej literze. Po trzecie - bardzo dobrze zachowuje się w stalówce, przepływa równo, stabilnie i szybko, może odrobinę mokro, ale bez samowolnego wypływania. Po czwarte - lekko przebija na cieńszych i gorszych papierach i na nich też delikatnie strzępi, ale bez nadmiaru przeszkadzającego pisać. Po piąte - nie jest czerwony ani fioletowy polecam, mi się podoba. Tak wygląda: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Burgund to wino poetów i do tego hasła Burgunder Standardgrapha bym odniósł. Daje fajny efekt cieniowania w bardziej mokrych stalówkach, ale przede wszystkim ma swój klimat . Dzięki za recenzję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts