Mate Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Nareszcie sie doczekalem i... mieszane uczucia. Design tego piora jest genialny. Gdyby tylko plynal tak gladko po papierze jak np. wczesniej "pochwalony" PILOT Custom 74 byloby to pioro idealne (dla mnie). Jednak w porownaniu ze stalowa stalowka Kaweco (tez "F") jest lepiej... znacznie lepiej. Teraz pozostaje jedynie znalezc odpowiedni papier bo moj wierny MOLESKINE okazal sie wart tyle co szkolny brulion... a tak naprawde patrzac na cene vs. jakosc jeszcze mniej ! photo hosting image hosting 15mb image url image hosting 10mb limit gif image hosting gifs upload Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Piórko w trumience bardzo mi się widzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Chodzi za mną razem z tłumkiem innych piórek od dłuższego czasu. Fajny zakup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Chodziło za mną to pióro jakiś czas temu. Gratuluję zakupu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Dzieki:-). Wlasnie siedze z kartka papieru i TWSBI rece i pisze...cokolwiek:-). Nie wiem jeszcze tylko czy wole pisac czy patrzec na to pioro:-) Tak czy inaczej stalowka Bock jest rewelacyjna!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Dzieki:-). Wlasnie siedze z kartka papieru i TWSBI rece i pisze...cokolwiek:-). Nie wiem jeszcze tylko czy wole pisac czy patrzec na to pioro:-) Tak czy inaczej stalowka Bock jest rewelacyjna!!! a nie JoWo czasem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Bardzo ładne - gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 JoWo sa chyba w Vac 700 ale moge sie mylic... Z tego co wiem tu mam Bock "F" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Mam wersję Mini i również sobie chwalę. Świetne i niedrogie pióro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Podobno w 580 są JoWo. Bock był (po zastąpieniu Schmidta) w 540. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Z tym "niedrogie" to bym polemizowal, ale napewno warte swojej ceny;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Janykiel, gdzie ta informacja sie pojawila? Szukalem troche ale wszystkie zrodla mowia Bock? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 http://blog.gouletpens.com/2013/03/twsbi-580540-comparison.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Gratulacje. TWSBI 580 wyróżnia się w swoim segmencie cenowym . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Z tym "niedrogie" to bym polemizowal, ale napewno warte swojej ceny;) Niedrogie, biorąc pod uwagę wiele czynników. Jakość wykonania, tłok, obsługę klienta, to, że dostajesz nowe pióro... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Właśnie "niedrogie" ze względu na jakość wykonania i tłok. W tej cenie raczej niełatwo dostać nowy, tłokowy demonstrator Ogólnie bardzo dobre pióra i dziwię się, że nikt z polskich dostawców nie zdecydował się na wprowadzenie ich do sprzedaży. BTW swoim Mini (wypełnionym Zielonym Galusowym #2) skreślałem kratki podczas ostatnich wyborów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Właśnie "niedrogie" ze względu na jakość wykonania i tłok. W tej cenie raczej niełatwo dostać nowy, tłokowy demonstrator Ogólnie bardzo dobre pióra i dziwię się, że nikt z polskich dostawców nie zdecydował się na wprowadzenie ich do sprzedaży. BTW swoim Mini (wypełnionym Zielonym Galusowym #2) skreślałem kratki podczas ostatnich wyborów Kurcze, to dlatego nie mogłem przy liczeniu zmazać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 pióro świetne, mam identyczne, a wczoraj zamówiłem drugie (z zielonym korpusem) jeszcze 3 (może 5 - są niebieskie i zółte ale nie znalazłem ich w sklepach) i będzie komplet mam stalówkę EF i pisze super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Kurcze, to dlatego nie mogłem przy liczeniu zmazać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted November 22, 2014 Author Report Share Posted November 22, 2014 Kolejne kilka stron zapisane i coraz bardziej zaczyna mi sie ta zabawka podobac:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Nie dziwię się. Aż sobie wyciągnąłem z piórnika 540 i popisałem chwilę. Naprawdę dobre pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Kolejne kilka stron zapisane i coraz bardziej zaczyna mi sie ta zabawka podobac:) Odkąd mam to pióro to wszystkie inne poszły w odstawkę Czasem zmuszam się żeby nimi pomazać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 pióro świetne, mam identyczne, a wczoraj zamówiłem drugie (z zielonym korpusem) jeszcze 3 (może 5 - są niebieskie i zółte ale nie znalazłem ich w sklepach) i będzie komplet mam stalówkę EF i pisze super Z kolorowymi korpusami chyba tu widziałem : http://www.vulpennen.nl/en/brands/twsbi/p-1-3/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts