bosa Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 (edited) Witojcie, wszyscy ludzie! Do recek atramentów czas wrócić! Dzisiaj na warsztat idzie kolor, cytując Visvamitrę, "dla twardzieli". Wcześniej recenzowany przez niego oraz Akszugora. Przed Wami: L'Artisan Pastellier Callifolio Andrinople Róż niczym prosiaczek na dożynki. Siejący postrach a grozę. Spośród słabowitych wyróżniający Prawdziwych Twardzieli. Czym to się je? Przede wszystkim trzeba mieć mocny żołądek. Jeśli macie, zapraszam do czytania dalej Próbkę do stałam od wyżej wspomnianego Visvamitry. Powiem szczerze, po przykrych doświadczeniach z R&K Fernambukiem, podchodziłam do niego jak pies do jeża. Jak to się skończyło? Napiszę w podsumowaniu. Suche męskie fakty Przepływ: Dziwny. Skokowy. Dobry, ale miewa momenty zawahań, kiedy trzeba go nieco popędzić. Startowanie: raczej bez większych zarzutów w napełnianym kilka razy piórze, w nowo napełnionym musiałam się trochę nagimnastykować. Schnięcie: dobre. Rozmazuje się tylko w miejscach, gdzie stalówka zostawia nieco więcej atramentów, w końcówkach liter. Sama linia schnie nawet poniżej 5s i to na Oxfordzie... Cieniowanie: małe. Widocznie tylko przy grubej stalówce. (Zważcie, że test był robiony Parkerowską eMką...) Nasycenie: Niedobory cieniowania nadrabia tu. Jak na róż, porządnie nasycony. Wypełzanie na stalówkę: Nie zaobserwowałam jakiegoś wielkiego. Kalafiorzenie: Pomimo nazwy - raczej nie. Pożyjemy zobaczymy, ale w tej materii Callifolio nigdy mnie nie zawiodły. A jak to się piszę tym? Jak już się rozgrzeje, zacznie płynąć porządnie, całkiem gładko sunie. Zestawienie z kilkoma innymi, gwoli porównania I rysuneczek dla Magudy: Podsumowywiwując: Podchodziłam jak pies do jeża i powiem szczerze, jestem mile zaskoczona. Trudno jest znaleźć zastosowanie nie-rysunkowe dla tego typu atramentów, zdecydowanie odradzam pisanie nim dłuższych tekstów, nawet wielkim fankom - kłuje w oczy niemiłosiernie. Ale ja znalazłam - uwielbiam robić drobniutkie notatki czarnym lub granatowym atramentem. Akcenty, najważniejsze słowa-klucze pisane Andrinoplem wśród czerni świetnie przyciągają wzrok, pasują i ułatwiają mi uczenie się. I jak wyglądają! Słowem - przydałby mi się. To jeden z najbardziej przyjemnych różów z jakimi miałam do czynienia. Dziękuję za uwagę Bosa I różową babeczkę na koniec Edited November 21, 2014 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Omatkoicórko, dziękuję, nie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Bosa - jak zwykle klasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Omatkoicórko, dziękuję, nie! Coś podobnego, nie podoba Ci się? Prosiak Ci więc na drogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Prosiaka biorę, jak swojego, ale kolor... pewnie matką będąc zwariuję i dziecko będę ubierać na różowo, podkreślając, że córka, ale póki co... no nie, jakoś nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Prosiaka biorę, jak swojego, ale kolor... pewnie matką będąc zwariuję i dziecko będę ubierać na różowo, podkreślając, że córka, ale póki co... no nie, jakoś nie Nawet, jeśli będzie chłopcem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Prosiaka biorę, jak swojego, ale kolor... pewnie matką będąc zwariuję i dziecko będę ubierać na różowo, podkreślając, że córka, ale póki co... no nie, jakoś nie To nie tylko kwestia wariactwa matki, ale producentów ubranek dla dziewczynek. Po kilku latach przekonałam się do różowego, wiec prosiaczkowy mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 podkreślając, że córka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Piter, Babcia może i ma sklerozę, ale wiesz, Katarzyna tak ciągle na czarno chodzi, może ją w coś różowego ubiorę chociaż po niej chyba akurat widać, że baba... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Świnka wymiata!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Stać! Stać! Błąd! Zestawienie z kilkoma innymi, gwoli porównania Zamiast R&K Fernambuk powinno być Diamine Sunset. Ten kolor nie ma z Fernambukiem nic wspólnego. Napisałam to zanim zrobiłam atramentomaziajki, bo myślałam, że mam gdzieś jeszcze jego resztkę w próbce do zestawienia. Nie miałam, jak się później okazało. Wstawiłam więc w zamian Sunset, potem miałam poprawić, nie poprawiłam, mój błąd, wybaczcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 O, to ja dziś zrobię test R&K Fernambukowi. Już ładuję pióro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 O, to ja dziś zrobię test R&K Fernambukowi. Już ładuję pióro Miłej zabawy Z tym pomarańczem Sunsetu to on ma niewiele wspólnego... A od Andrinople czerwieńszy nieco chyba jest. Każdemu recenzującemu wychodził inny. Zobaczymy, jaki wyjdzie u Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts