visvamitra Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Standardgraph Zeichentechnik GmbH to niemiecki producent artykułów kreślarskich, piśmiennych i kaligraficznych. Mają w oferciedwadziescia cztery atramenty o niezłych właściwościach, w tym kilka atramentów o naprawdę ciekawych kolorach. Obecnie staram się dobrać do wszystkich. jestem optymistą. Uda się. Kiedyś. Gdyby ktoś miał coś w szufladzie i chciał się podzielić to na razie mam: Orange, Himmelblau, Zypressgrun, Kaffebraun, Feigenbraun, Vergiscośtamcośtam (forget - me - not) i Schilfgrun Kaffebraun to przyjemny brąz. Miałem kiedyś kałamarz, ale zużyłem. Na potrzeby zestawienia brązów, które się pomału dzieje, aoirghe podesłała mi próbkę. Mam archiwalne zdjęcia kałamarza, oto one: Wyraz twórczej ekspresji użytkownika strzykawki z atramentem Czternaście kropli atramentu na ręczniku kuchennym marki Queen (dostępnym w znanej sieci dyskontów) SOFTWARE ID Zakres koloru Kalendarz - Kaweco Classic Sport. Eyedropper mode, broad nib Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 takiej kawy do ust bym nie wziął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Ja też nie. Kawa z mlekiem to nie kawa, to niesmaczny żart z kawy. Ale pisać to ja tym mogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 a propos. czternaście kropli? niczym czternaście słów? no daj żeż spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 We must secure the existence of our people and a future for White children / Because the beauty of the White Aryan woman must not perish from the earth. Grubo. Mnie zawsze pociągała egzotyka. Nie znałem tego, ale google mi podsunął te czternaście słów. Reasumując czternaście kropli to czternaście kropli. A napisałem to tak trochę z przymrużeniem oka (i po cichu się naigrywając) mając w pamięci, jak szczegółowych informacji niektórzy oczekują od czegoś tak błahego jak test atramentu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 tylko wiesz, że ja przymrużając oczy widzę coś zgoła odmiennego. a propos. kiedyś pod zakładem toksykologii powiesili plakat społeczny. plakat miał pokazywać jak działają narkotyki. akurat brown sugar. pokazane były zminimalizowane źrenice. no wszystko fajnie, tylko że jak wychodziliśmy (a oni wieszali chwilę wcześniej), z nieba świeciła lampa jak sam taki-syn i wówczas kumpel przytomnie stwierdził, że jakie ma mieć źrenice, jak go powiesili pod słońce. jakaś słaba anegdota, wtedy była śmieszniejsza, ale chyba przez to, że byliśmy czymś zatruci. tylko czym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Oto jest pytanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 jest wiele możliwości, bardzo różnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Całkiem przyjemny kolor. Standardgraph może nie błyszczy oryginalnością palety, ale te atramenty mają znakomite właściwości i są tanie jak barszcz, więc naprawdę stosunek jakości do ceny wypada dla nich bardzo korzystnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Fajny. Ale jakoś nie widzę dla niego miejsca u siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Ja też nie. Kawa z mlekiem to nie kawa, to niesmaczny żart z kawy. Ale pisać to ja tym mogę. popieram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts