Trevor Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Pragnę podzielić się Wami porównaniem tych dwóch inkaustów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Hmmm, żebym ja się tu dopatrzył jakieś rażącej różnicy, to bym musiał mieć okulary wielkości teleskopu Hubble'a. Na rozmazach nie ma, a już pisząc piórkiem to absolutnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 mi to wyglada na ten sam atrament przelany w inna butelke i zrobiona z tego "limitka" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted November 16, 2014 Author Report Share Posted November 16, 2014 Dokładnie Panowie, w/g mnie również nie ma żadnej różnicy..... stąd to porównanie. mi to wyglada na ten sam atrament przelany w inna butelke i zrobiona z tego "limitka" plus dodanie nieco substancji zapachowej... Gwoli uzupełnienia: lewa strona - rozmazany kleks prawa strona - maźnięcia wacikiem Podpisy robiłem innym kolorem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoN` Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Bo "edycje specjalne" DeAtramentis to podstawowe kolory + zapach/inna etykieta na butelce. Chyba jedynie seria BLACK różni się kolorami od podstawowej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 (edited) Bo "edycje specjalne" DeAtramentis to podstawowe kolory + zapach/inna etykieta na butelce. Chyba jedynie seria BLACK różni się kolorami od podstawowej... dokładnie tak jest,… limity, wersje dla miast, sklepów,... wszystko to standard z inną etykietą czasami dodatkiem zapachowym... ostatnio widziałem takie limity dla jednego sklepu w Hamburgu,… i cieszyłem się jak małe dziecko,... Edited November 16, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Dzięki za zwrócenie uwagi na ten fakt. Takie rzeczy dobrze wiedzieć, iżby nie ulegać pokusie wypróbowania atramentu już wypróbowanego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Dzięki za zwrócenie uwagi na ten fakt. Takie rzeczy dobrze wiedzieć, iżby nie ulegać pokusie wypróbowania atramentu już wypróbowanego. Wychodzi na to, że tylko sailor wkłada trochę wysiłku w zmiany kolorystyczne limitów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted November 16, 2014 Author Report Share Posted November 16, 2014 Również słyszałem o tego rodzaju praktykach..... teraz miałem okazję organoleptycznie się o tym przekonać. Dzięki za zwrócenie uwagi na ten fakt. Takie rzeczy dobrze wiedzieć, iżby nie ulegać pokusie wypróbowania atramentu już wypróbowanego. Głównie z tego powodu zamieściłem powyższy post. Na koniec jeszcze porównanie tych inkaustów zamieszczanych przez sprzedawców....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 @Trevor Dzięki za pokazanie różnic (a raczej ich brak) No proszę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didi Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 (edited) czy można poprosić o "chromatografię" z użyciem papierowego ręcznika, na której będzie widać tą różnicę z powodu dodanego zapachu? Edited November 17, 2014 by Didi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Ciekawostka, faktycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted November 17, 2014 Author Report Share Posted November 17, 2014 czy można poprosić o "chromatografię" z użyciem papierowego ręcznika, na której będzie widać tą różnicę z powodu dodanego zapachu? Oczywiście, chromatografię zrobię jutro, ponieważ nie mam w tej chwili czystego acetonu, jedynie zmywacz do paznokci, który jest na bazie acetonu.... ale nie jest czystym rozpuszczalnikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Ja tam zanurzam w wodzie końcówkę ręcznika i wio. Nie jest profesjonalnie, ale efekt pozostaje akceptowalny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Ja tam zanurzam w wodzie końcówkę ręcznika i wio. Nie jest profesjonalnie, ale efekt pozostaje akceptowalny Dokładnie. Na masze warunki zupełnie wystarcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted November 17, 2014 Author Report Share Posted November 17, 2014 Nie jest może idealna... zrobiona przy użyciu wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts