Ann_gd Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Kochani! Powróciłam ja dzielnie, odespałam dopiero dzisiaj, odwiedzanie znajomych i znajomych i jeszcze Was kończy się czasem zmęczeniem materiału, że już nawet firmy kalendarzowe zdarzyło mi się pomylić... no co, to na M i to na M.... Po wrześniowym spotkaniu nie napisałam żadnych podziękowań, miały one się pojawić wraz ze zdjęciami, ale już chyba mówiłam, żem je trafiła i wysłała w kosmos, nawet Pitera ratunek niewiele pomógł. Tym razem jest inaczej, więc najpierw chciałabym wyszczególnić kilka osób i podziękować: -Adamon, kawał dobrej organizacji, jeszcze muszę się trochę od Ciebie nauczyć -Rittel i Twoja osobo towarzysząca, za przyjście, przywitanie i pokazanie cudaka w postaci Parkera Esprita, zmyślne maleństwo! -Mac – czy ja Tobie wyrwałam kartkę z kalendarza...? bo jeśli nie, to za całokształt i za radość -empi-ch 2-ch, identyfikatory na medal, krótka rozmowa też -Kasia, Ty już wiesz za co, szybkie decyzje i organizacja to nasza pasja, czyż nie? -Alveryn, bo jesteś moim stalówkowym mistrzem, bo wykupiłam Ci chyba ostatnią sztukę Crossa na świecie, podła baba ze mnie czasem -Akszugor, drogi Hrabio, bo byłeś, bo dotrzymywałeś towarzystwa mi dzielnie, bo znowu nie popisałam Twoimi piórami, ale pomarańczowym będę chciała na pewno! -Lepki, śmignąłeś mi jedynie w przelocie, nie zdążyliśmy pogadać nic a nic, nadrobi się -Trebreh, ja muszę w końcu zajrzeć Ci w piórnik, kawa w piątek, prawda? -Vit – wariacie! Twoja niezłomność i siła charakteru są imponujące – do momentu konfrontacji z Sheafferem oko w kropkę, dumna jestem i szczęśliwa, że mogłam to obserwować, ale już się nie gniewasz...? -Pomidorko, chwilkę tylko Ci zajęłam, ale mogłam pomacać inne wykończenie Liliputka, czego efekt będzie poniżej na zdjęciach -Inahon, za wytrwałe rujnowanie moich postanowień (nie tylko moich, prawda, @vit? ) i dilerstwo piórowo-nabojowe, już myślę o kolejnych zakupach... -Kitku i Basiu, za obecność i pogaduchy, fajnie było znowu was zobaczyć -Papri, Daniel, Kamil, Lash, Dex, And, 8868, Lena, Ariel, Aiyagi, Artur, Andreo, Pigol, akmac, Minawaki, MarcinEck, konis, za te chwilowe zdania a czasem za dopasowanie osoby do nicka, jest radość -bosa, Piter, visvamitra, bo dobrze się czasem spotkać, ale do waszych piór to ja w końcu chciałabym zajrzeć -Cwiekoszczak i Aniu – za laptopa i wsparcie organizacyjne przy pizzy – daliśmy radę -Abernatopen, za pokazanie piór Signum... ależ to śliczne jest... -Sticky, za podjęcie próby ratowania sentymentalnego pióra, bo przecież zawsze warto -Czarodziej, bo jesteś dla mnie osobiście największym zaskoczeniem, mam nadzieję, że to się nie rzucało w oczy, że na forum troszkę do Ciebie jak pies do jeża podchodziłam, a tu patrz, jaki fajny ktoś! powód może wyłuszczę przy jakiejś kolejnej okazji... -Nicponiu z Agą, za transport powrotny, za pochlapanie, za atrament i za wstępną pomoc przy kolejnych, jeśli się uda, organizacjach pozostali i niewymienieni, bo było genialnie i radośnie! Dobra, dość tych wzruszeń przejdźmy do zdjęć Stoisko Pelikana na prośbę Akszugora Ślicznotki u Inahona, za każdym razem się koło nich kręcę... Piórnikowe skarby i kropka, na którą lecą kobiety U Pigola na składzie Regale nie do kupienia, ciekawostki takie DUŻE ciekawostki Jedynie Pilot jakoś przy nich wyglądał Nicpoń i jego rozlewnia, jest pytanie moi drodzy– kto i czym zalał mi Jinhao 159? teściowa pyta, co to za fiolet, bo chyba oczywistym jest, że pióro już mi zajumała... ten po lewej to FPDay-owy! Cudeńko. "szybko rób zdjęcie, szybko, bo ciemnieje!!" boski efekt. chwilka u Konisa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 11, 2014 Author Report Share Posted November 11, 2014 przezroczyste paseczki Pelikana, ładniutki to on jest wzbogaciłam siebie o Lamkę i koleżankę z pracy również, chciała nagie pióro... wygłe paski Watermana u Stickiego imprezka Signum od Abernato odebrałam od Kasi moje Jinhao w ilości kilka sztuk, no kurcze, robi wrażenie, Kamil użyczył Pelikanów do zdjęcia i wyszło to, co widać. Mój czołg zaczął w końcu wyglądać skromnie... troszkę Pilota widać, klikane pióro chodzi za mną coraz bardziej lekko zakrzywiony Cross pisze lepiej, niż prosty, ciekawe... Kasia jeszcze nie myśli o tym, jak w domu wytłumaczy się z kolejnego pióra a potem, jak je naprawi... PanBonTon poruszył mnie w głębi serca Mąble i bazgrołki Sheaffer w niezwichrowane paseczki, podoba mi się taki Piórka z lwem na stalówce, co to może być? Shakespeare jak się patrzy! Pilociki jak malowane Mąbel do porównania z aukcjami na portalach Lash dzielnie użyczyła mi swoich dłoni do podtrzymania potworów na leżąco też się dało cyknąć Kilka identyfikatorów zostało, będą na następny raz Dwa Liliputki Soczysta krecha Pelikana, aż ślinka leci i można zgłodnieć A skoro o głodzie mowa – zamawianie i logistyka były na najwyższym poziomie, nawet na dwóch listach, żeby wszystkiego dopilnować. Jeśli będziecie kiedyś zamawiać z Telepizzy więcej, niż tylko dla siebie, to przekalkulujcie od razu tak, żeby zamówienie było nie większe niż za stówę... inaczej robi się z tego niezły burdel... ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Ten lew na stalówce... Mam wrażenie, że na moim dziwnym Reformie - paraDuofoldzie jest taki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Piękne wspomnienia. Aż żal ściska 4 litery, że to wszystko to już przeszłość. Taki Dzień Pióra to powinien trwać 2 dni A logistyka pizzowa to na medal była dziewczyny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Piękne wspomnienia. Aż żal ściska 4 litery, że to wszystko to już przeszłość. Taki Dzień Pióra to powinien trwać 2 dni Zgadzam się w zupełności. Najlepiej Doroczny Tydzień Pióra Wiecznego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac.kozinsky Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (edited) Dzięki za wywołanie uśmiechu na twarzy Ann. Faktycznie: za krótko i za mało. Genialne wychodzą zdjęcia stanowiska Nicponia i Agi... prawie jak kanji... a przemiana mandarynki w orzech laskowy to prawdziwy majstersztyk... nie wiem czy nie większy niż ten J...159 Ann: Przebywały w Twoim towarzystwie moje dwa notatniki Rhodii, więc w razie czego na zdrowie. Ale jak kalendarz z datami, to raczej nie mój. Za logistykę pizzową również dziękuję pięknie... szkoda, że nikt (chyba?) nie zrobił zdjęcia kolejki do Pani Naczelnej Buchalter Ann jak przywieźli jedzenie Razem z kolegą, który też mógł skosztować drożdżowego placka, bardzo dziękuję za uwzględnienie mnie w akcji (w zastępstwie kolegi z TG, kolega z... Meksyku chyba) A to z prawej to chyba jednak nie Pilot? Ale nawet jak to TWSBI to nie umniejsza pierwiastka ciekawostkowości w żadnym razie, nic z tych rzeczy Pozdrawiam, Mac PS.: Coś mi nie do końca pasowało, tylko nie wiedziałem co... Ann: teściowa...? Edited November 12, 2014 by mac.kozinsky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trebreh Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Nicpoń i jego rozlewnia, jest pytanie moi drodzy– kto i czym zalał mi Jinhao 159? teściowa pyta, co to za fiolet, bo chyba oczywistym jest, że pióro już mi zajumała... Jeżeli chodzi o Twoje nowe Jinhao 159 to jedno z nich tankowałem ja. Był to atrament od Nicponia ale wydawało mi się, że to jakiś odcień czerwieni (ręki nie dam sobie odciąć). Nie dopatrywałem się mocno, bo tym atramentem kazała mi zatankować... Kasia mówiąc, że Ani się będzie podobał. Na jednym ze zdjęć atrament stoi centralnie przed Visvamitrą na kolejnym po prawej od atramentu forumowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Ten lew na stalówce... Mam wrażenie, że na moim dziwnym Reformie - paraDuofoldzie jest taki... Ten lew to znak manufaktury Georga Petera Ruppa. Zaczynał na początku 20 wieku w Kaweco, potem założył swoją firmę i robił stalówki dla wielu firm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 12, 2014 Author Report Share Posted November 12, 2014 Trebreh, to już sobie znajdę co to, bo oczywiście taki sam muszę do pióra kupić, Kasia miała rację Mac - teściowa, czy "teściowa" - skrót myślowy i oszczędność klawiatury, sam rozumiesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trebreh Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 @Ann, to ten "środkowy" - Nicpoń pewnie będzie wiedział ten po lewej to FPDay-owy! Cudeńko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Atramenty Nicponia robią niesamowite wrażenie. Stare złoto, które kupiłem we wrześniu to obecnie wraz z błękitem nieba moje ulubone atramenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (edited) ...Po wrześniowym spotkaniu nie napisałam żadnych podziękowań, miały one się pojawić wraz ze zdjęciami, ale już chyba mówiłam, żem je trafiła i wysłała w kosmos, nawet Pitera ratunek niewiele pomógł. Tym razem jest inaczej, więc najpierw chciałabym wyszczególnić kilka osób i podziękować: ... -Czarodziej, bo jesteś dla mnie osobiście największym zaskoczeniem, mam nadzieję, że to się nie rzucało w oczy, że na forum troszkę do Ciebie jak pies do jeża podchodziłam, a tu patrz, jaki fajny ktoś! powód może wyłuszczę przy jakiejś kolejnej okazji... ... Ło matko, nawet udało mi się załapać na tą szczegółową listę - no proszę Zaskoczenie, i to największe... hmm... czekam na kolejną okazję - do wyłuszczania Mnie również było miło wszystkich poznać (choć nie wszystkich się udało - brakło czasu) Edited November 12, 2014 by Czarodziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigol Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Witajcie ! jeśli ktoś jest zainteresowany to i limitowane zestawy kartek (było tylko 25 zestawów po 10 różnych kartek) zostały i notesów jest jeszcze kilka !!! a cóż to za piórko jest może ktoś pomoć?? a ogólnie mówiąc było bosko !!!! i nie mam inny słów... szczególnie, że poznałem innych wielbicieli "wielorybów" - czyli piór wielkich i ciężkich.... i nigdy bym się nie spodziewał że Ann - drobna i niepozorna kobieta może również kochać te atramentowe giganty !!!! to miłe zaskoczenie !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac.kozinsky Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Watermany z tym klipsem różne, wyglądają dla mnie tak samo, ale być może pióro z Twojego zdjęcia to po prostu Apostrophe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (edited) a cóż to za piórko jest może ktoś pomoć? To jest na bank Waterman Exception, którego dostalam byłam od Konisa Edited November 12, 2014 by kasiasemba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 @Ann, to ten "środkowy" - Nicpoń pewnie będzie wiedział Po etykiecie i cieniowaniu to obstawiam że to "Czerwony Galusowy" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac.kozinsky Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (edited) [ciach] "Czerwony Galusowy" Tia... To jest na bank Waterman Exception, którego dostalam byłam od Konisa Hmm... Waterman Exception mówisz... Edited November 12, 2014 by mac.kozinsky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 A nie za mało kanciasty jak na Exception? Preface? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (edited) czyżbym pomyliła nazwę? edit - no oczywiście, blondyneczka.... Executive naturalnie Edited November 12, 2014 by kasiasemba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 czyżbym pomyliła nazwę? edit - no oczywiście, blondyneczka.... Executive naturalnie jak by co, to nagle każda blondyneczka. też mi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 każda? jaka każda? ja nie jestem każda, jakaś tam pierwsza lepsza ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 ej, to był aksjomat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 sooo? aksjo-sooo? )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 nie wiem, otworzyłem Wikipedię na chybił trafił. nie wymagaj ode mnie nie wiadomo czego, jestem łysolem. zapomniałaś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 12, 2014 Author Report Share Posted November 12, 2014 Dzięki za wywołanie uśmiechu na twarzy Ann. Faktycznie: za krótko i za mało. [..] A to z prawej to chyba jednak nie Pilot? Ale nawet jak to TWSBI to nie umniejsza pierwiastka ciekawostkowości w żadnym razie, nic z tych rzeczy Pozdrawiam, Mac Maćku, jasne, że TWSBI, 580 chyba nawet, przecież specjalnie zrobiłam zdjęcie tak, żeby jego nazwę było widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts