Jump to content

Spotkanie Pióromaniaków w Lublinie - badanie rynku

piter22

Które miesiące pasowałyby najlepiej?  

13 members have voted

1. 1. Które miesiące?

• Grudzień! - bo mam chęć na dwa spotkania.
      3
    • Styczeń! - bo nowy rok trzeba przecież uczcić.
      2
    • Luty! - bo niestraszna mi lubelska zima i ruski wiatr.
      3
    • Marzec! - bo piter22 ma urodziny.
      7
    • Kwiecień! - bo czasem można już wyjść bez kożucha.
      2
    • Maj! - bo muszę oswoić się z tą myślą.
      3
    • Czerwiec! - bo dzieci szkołę kończą.
      4
    • Lipiec! - bo może zdążę jeszcze wyemigrować.
      4

Recommended Posts

Witajcie moi drodzy Forumowicze!

Po spotkaniu z okazji FPD a przed grudniowym spotkaniem w Warszawce chciałbym zrobić małe badanie rynku, mały wywiadzik taki. O co chodzi, zapytacie? Zacznijmy może od początku. Znaleźliśmy z Marcinem (Lepki) świetne miejsce na zorganizowanie spotkania PWF w Lublinie. Trybunalska Cafe, naprzeciwko Trybunału Koronnego. Miejsce jest naprawdę klawe. Przestronne, mam nadzieję, że organizacja nie byłaby kłopotliwa (nie pytałem jeszcze o organizację, ale z tego co piszą są na to otwarci), ceny są naprawdę bardzo przystępne. 

Tyle o samym lokalu. Teraz czas na sprawy logistyczno-oniryczne. Jak zapewne wiadomo, do Lublina da się dostać w miarę łatwo(sic!). Można tego dokonać autobusem (Polski Bus chociażby, 3 godziny drogi z Warszawy), pociągiem (podróż z Warszawy trwa 2:20), własnym samochodem (chyba najwygodniej), PKSem, busem, hulajnogą z Lubartowa, samolotem z Gdańska i tak dalej. Wszystkich, którzy zechcą do Lublina dojechać jestem w stanie odebrać i zawieźć w dowolne miejsca w obrębie Lublin :D samochodem w grupach po 7 osób. Przewiduję też możliwość noclegu (z piątku na sobotę, gdyż spotkanie odbyłoby się zapewne w sobotę), wstępnie (nawet bardzo wstępnie) w cenie 80 zł od osoby w różnych przybytkach, których przydatność oczywiście wcześniej bym sprawdził (amatorów pluskiew w łóżkach muszę zmartwić). Pokoje z założenia jednoosobowe, ale i dwójki by się znalazły, co jest do ustalenia. Jeżeli ktoś decydowałby się na nocleg, oczywiście zostałby odebrany z dworca/lotniska/postoju hulajnóg i przewieziony do świątyni marzeń sennych. Potem transport na miejsce spotkania również dostępny. Słowem - wożę tam, gdzie się odbywa przyjazd, odjazd, spotkanie i spanie, amen.

Chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. To nie żadne zapisy, nie żadne cyrografy ani nic. Jak na razie luźna dyskusja. Chciałbym dowiedzieć się, kto byłby wstępnie zainteresowany; proszę też napisać, czy opcja z noclegiem, czy bez. Jeśli ktoś nie jest pewny, czy by był, niech też się wpisuje. Chcę poznać skalę zainteresowania :)

• 3 months later...

Marzec to nie jest dobry czas na spotkanie w Lublinie. Prawdopodobnie będę wtedy wyjeżdżał, a nawet jeśli nie, to i tak wszystkie weekendy będą zajęte aż do maja i naprawdę nie będzie opcji, żeby się spotkać. Wszystko fajnie, ale jeśli coś, to trzeba to organizować w maju/czerwcu, bo w końcu i u mnie tak wyjdzie, że nawet na spotkanie we własnym mieście nie będzie dane mi przyjść. Na przełomie maja i czerwca będzie więcej czasu, lepsze możliwości organizacji tego... No i dużo lepsza pogoda.