zmechu Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Witajcie! Kolejny nabytek prosto z Dalekiego Wschodu. Kupiony przy okazji innych zakupów, zostało mi parę $ z promocji to trzeba je było wydać na jedynie słuszne produkty :-) Pióro w całości metalowe, oprócz sekcji. Korpus, skuwka zrobione ze stali nierdzewnej, matowionej. Jedynie klips i końce korpusu ze stali z połyskiem. Mimo że to stal to muszę przyznać - pióro jest bardzo przyjemne w dotyku - mimo chłodnego wyglądu aż przyjemnie trzymać pióro w dłoni. Jakość wykonania - bez zarzutu, wszystko dobrze spasowane, całe pióro to jedna płaszczyzna, stal i srebro. Sekcja z czarnego plastiku z połyskiem, czarno-srebrnym zakończeniem. Po prostu bierzesz w palce i piszesz. Stalówka - jedyna wada pióra. Może to kwestia egzemplarza, ale trafił mi się zwyczajny gwóźdź. Zero elastyczności, a w dodatku drapie. Pewnie pendoktor dałby radę przywrócić stalówkę do porządku, bo póki co ja daję ocenę 1/10. No, chyba że ktoś takie lubi. Stalówka modelowana, o ciekawym kształcie i formie. System napełniania - cóż to więcej powiedzieć :-) Wytłoczony napis "Doctor" - może to edycja dla lekarzy? Pisze bez problemów, z cieniutką kreską. Chińskie pióro więc oczywiście i atrament Hero: Pióro leciutkie, zaledwie 16 gramów. Myślę że idealnie pasowałby zarówno do wypisywania recept jaki i do damskiej torebki :-) Na zdjęciu poniżej moje nowe nabytki dla porównania wielkości, od lewej Hero 529, Hero 369, Jinhao X750, Jinhao 250 i Jinhao X450. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Fakt, bez szaleńsrtw, ale stalówka wygląda ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iza Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Prostota to lubię (czyli wygląd niczego sobie), stalówka też z wyglądu "oryginalna" ale jak dajesz jej 1/10 to chyba faktycznie musi być duży dramat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf2107 Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Także cenie prostotę Bardzo fajne piórko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts