Aventador13 Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Witam ! Jest to mój pierwszy post tutaj więc chciałbym serdecznie się w Wami przywitać ! Chciałbym zakupić sobie ołówek z serii Sonnet, i natknąłem się na coś takiego : http://allegro.pl/parker-sonnet-olowek-cascade-zloty-gt-i4712342388.html Chciałbym się dowiedzieć, jak odróżnić oryginalny od kopii. Pytam, gdyż to jedyny taki egzemplarz na allegro i budzi to troche moje wątpliwości. Zdaje sobie sprawę, że zdjęcia są nie najlepsze, a odróżnienie oryginału od kopii, szczególnie w droższych artkykułach piśmienniczych może być trudne, ale pytam, gdyż może Wy zwrócicie uwage na coś zupełnie innego niż ja. Pozdrawiam ! Łukasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Witaj Łukaszu! Sprzedający to sklep, a nie osoba prywatna, więc raczej co do legalności towaru nie powinno być uwag. W razie czego, weź fakturę. Nie jestem specem od Parkerów, ale ten ołówek wygląda po prostu na jakąś bardziej wypaśną wersję Sonneta. Ta seria ma sporo odmian platerowanych złotem i srebrem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Ok, dzięki wielkie za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts