zoltybalonik Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Witam, piszę piórem Parker i jak narzazie używam do pióra tylko atramentów tej firmy. Na początku pisałam czarnym atramentem, który okazał się bardziej szary niż czarny... Przerzuciłam się na Parker blue u nas określany jako granatowy. I teraz mam taki problem. Przed przejściem na kolor blue dokładnie wypłukałam pióro z atramentu czarnego za pomocą wody i konwertera. Dokładnie wszystko osuszyłam. Zaaplikowałam nowy atrament (blue- granatowy). I teraz jest taki coś co dla mnie jest problemem. Za każdym razem kiedy zaczynam pisać piórem przez dłuższy czas pisze on na ciemno (prawie czarno)i później powoli, powoli się rozpisuje do koloru jaki powinien mieć. I nie wiem, czy coś z moim piórem jest, czy ten tusz po prostu jak jest dzień nie używany ciemnieje. Czy ktoś ma podobnie? Nie wiem co robić. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewelaila Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Kiedyś bardzo często pisałam Parkerem Blue i w moich piórach również ciemniał, jeśli był dłuższy czas nieużywany. Nigdy się tym nie przejmowałam i nawet nie wiem, czy powinnam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Atrament na spływaku odparowuje i zostaje więcej barwnika. Po kilku zdaniach albo rozpisaniu na splywak trafia atrament ze zbiornika, który już nie jest odparowany i ma normalny kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 . Nigdy się tym nie przejmowałam i nawet nie wiem, czy powinnam? I nie powinnaś uznaj to za standard i normę może nawet lekki gratisek dokładnie to opisał @Romii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewelaila Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 ....może nawet lekki gratisek Właśnie tak to traktowałam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltybalonik Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 Dziękuję za odpowiedź Czyli już niczym się nie przejmuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts