visvamitra Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 W ubiegłym roku przeprowadziłem dwa zamówienia grupowe atramentów L'Artisan Pastellier z serii Callifolio. Nie wszyscy je pokochali, ale ja bardzo "kalafiory" polubiłem. Inti stało się moim ulubionym atramentem, Itzmana i Oconto również są w czołówce. Kilka innych systematycznie przepływa przez moje pióra. Lubię je i już. Planuję w tym roku zamówienie grupowe - prawdopodobnie w listopadzie. Dlaczego w listopadzie? Chcę najpierw zrobić zestawienie łączne wszystkich kolorów z tej serii. Bleu Equinoxe 5 to blue black a ja za blue blackami nie przepadam. KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW MÓJ PROGRAM WIDZI TEN KOLOR MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemne, w rezultacie powstał taki gradient) W kalendarzu - Kaweco Sport, blaszka B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Dlatego szósteczka bardziej mi pasuje, bo jest zielonkawa, a nie BB dużo jeszcze masz tych próbek...? bo długa lista chciejstw płynowych na święta mi się szykuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 @Ann - ja mam próbek od romiiego, z FPN i innych forumowiczów chyba na najbliższy rok Co do Callifolio - maja mi jeszcze dosłać próbki Teodory i Bleu Ultramarine, żeby w zestawieniu było wszystko (36 atramentów) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 23, 2015 Author Report Share Posted December 23, 2015 (edited) Miałem dzisiaj w pracy Kaweco Skyline ze stalówką BB napełnione Bleu Equinoxe 5. To fajny blue / black. Chyba gust mi się zmienia. Zaczynam z niepokojem zauważać, że coraz bardziej podobają mi się Blue/Blacki. A stąd już tylko jeden krok do pisania na czarno. O bogowie. Edited December 23, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Spokojnie Gusta kolorystyczne mają swoje fazy, więc nie popadaj w panikę. A Equinoxe 5 jest znakomity. Moim subiektywnym zdaniem to jeden z najciekawszych blue-blacków. Ponadto pozwala "ujeździć" nawet bardzo mokre stalówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vela44 Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 (edited) Visvamitra, Ciebie ciągnie do blue-black, czerni, a ja coraz śmielej i w dodatku na głos myślę o jednym piórze zatankowanym inaczej niż na czarno.... ewidentny przykład, że niemożliwe jest możliwe. Całkiem przypadkowo stałam się posiadaczem flaszeczki z numerem 5 i zalałam wreszcie przywróconego do życia IM, stalówka podobno F (jak to u Parkera takie M wpadające w B) i podoba mi się. Na początku pisania jest prawie czarny, potem robi się jak z Twojej recenzji, przyjemny szaro-niebiesko-fajny kolor. Dobrze się nim pisze, jak dla mnie super, taki przerywnik w pisaniu na czarno, ale wciąż w ciemnych klimatach. Edited March 21, 2016 by vela44 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted March 21, 2016 Author Report Share Posted March 21, 2016 @Vela - jak dasz mi na PW swój adres, wyslę ci zestaw pięciu próbek w różnych kolorach. Anuż którys przypadnie ci do gustu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts