visvamitra Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 W ubiegłym roku przeprowadziłem dwa zamówienia grupowe atramentów L'Artisan Pastellier z serii Callifolio. Nie wszyscy je pokochali, ale ja bardzo "kalafiory" polubiłem. Inti stało się moim ulubionym atramentem, Itzmana i Oconto również są w czołówce. Kilka innych systematycznie przepływa przez moje pióra. Lubię je i już. Planuję w tym roku zamówienie grupowe - prawdopodobnie w listopadzie. Dlaczego w listopadzie? Chcę najpierw zrobić zestawienie łączne wszystkich kolorów z tej serii. Olivastre to jeden z dwóch nowych kolorów w linii (drugi to Teodora, która niestety do mnie nie dotarła). Kolor podoba mi się. Jest silnie nasycony i fanastycznie cieniuje. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Olivastre Nasycenie: dobre Przepływ: dobry we wszystkich piórach, w których go używałem KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW CHROMATOGRAFIA MÓJ PROGRAM WIDZI TEN KOLOR MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemne, w rezultacie powstał taki gradient - dla papieru kalendarzowego) W kalendarzu LEB MODEL - Waterman Hemisphere, blaszka F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 boski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 boski. Prawda?.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Ciekawy - intrygujacy wręcz.... Ale muszę się do niego nieco poprzekonywać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Fajny, ale mnie osobiście nie powala jakoś... To taki kolor "co mógłbym nim pisać, ale jakbym miał wybierać to wolałbym pewnie inny" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maguda Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Ja też niby lubię takie trochę bakłażany, ale do moich cienkich "F" to chyba zbyt mało nasycony byłby. A jak z tym cieniowaniem, bom wyczytała w recenzji dwie sprzeczne opinie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts