visvamitra Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 (edited) W ubiegłym roku przeprowadziłem dwa zamówienia grupowe atramentów L'Artisan Pastellier z serii Callifolio. Nie wszyscy je pokochali, ale ja bardzo "kalafiory" polubiłem. Inti stało się moim ulubionym atramentem, Itzmana i Oconto również są w czołówce. Kilka innych systematycznie przepływa przez moje pióra. Lubię je i już. Planuję w tym roku zamówienie grupowe - prawdopodobnie w listopadzie. Dlaczego w listopadzie? Chcę najpierw zrobić zestawienie łączne wszystkich kolorów z tej serii. Olivastre to jeden z dwóch nowych kolorów w linii (drugi to Teodora, która niestety do mnie nie dotarła). Kolor podoba mi się. Jest silnie nasycony i fanastycznie cieniuje. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Olivastre Nasycenie: raczej silnie nasycony Przepływ: dobry we wszystkich piórach, w których go używałem Cieniowanie: piękne KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW MÓJ PROGRAM WIDZI TEN KOLOR MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemne, w rezultacie powstał taki gradient - dla papieru kalendarzowego) W kalendarzu LEB MODEL - Kaweco Sport, blaszka B NOTATNIK FRANKLIN-CHRISTOPH Edited October 18, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kAdi Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Mocarny ten zielony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 O! Podoba mi się. Ciemny, stonowany, miło się go czyta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 No to kolejny na mojej liście chciejstw wszelakich... Lubię takie mocno nasycone i do tego cieniujące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Bardzo ładna zieleń Na tyle elegancka, że bez strachu można używać na oficjalnych dokumentach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Ładny, skubaniutki... Osobiście cały czas z radością wypisuję Moss Green od GvFC, ale ten jest równie elegancki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Bardzo ładny - wysmakowany i elegancki. Ciekawie się zachowuje na różnych papierach (na drugiej próbce papieru jak dla mnie staje się nieco za ciemny...) Ciekaw jestem czy Twoje sformułowanie, że jest "smarny" oznacza, że nie zostawia farfocli, kalafiorów i karbunkułów na stalówkach, tak jak niektóre Diaminy, co mnie od nich skutecznie odstręczyło... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewelaila Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Spodobał mi się Chyba w listopadzie będę się musiała trzymać z daleka od forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 @MarcinEck - żaden z atramentów z serii kalafiorów nie zakwitł na żadnym z piór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Tez mi się podoba. Kolejna zieleń na liście do zakupu. Rzeczywiście sprawia wrażenie takiego oficjalnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maguda Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Jak na zieleń, za którymi nie przepadam w atramentach, to ładny. Zwłaszcza na tym drugim, jaśniejszym papierze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 26, 2014 Author Report Share Posted October 26, 2014 Dzisiaj maznąłem patyczkiem higiemnicznym Olivastre i parę innych atramentów na papierze firmowym (nie wiem, co to, ale chłonny jest) i pstryknąłem zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts