bosa Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Witojcie, wszyscy Ludkowie! Nadejszła wiekopołomna chwiła i apogeum tęsknoty za pisaniem idealnie niemerytorycznych, obersubiektywnych recek. Pora przerwać stupor, toteż dziś przed Wami coś, co miało być królewską purpurą tylko po drodze trochę pobłądziło: Diamine Tyrian Purple A miało być tak pięknie. Miał być ślub w katedrze z weselem, wodzirejem i oczepinami, a wyszło życie na kocią łapę i to kątem u teściów. Kałamarz i zdjęcia z internetów obiecywały wiele. Mamiły zmysły niewinnej Panny naiwnej. Próbeczkę dostałam ja Ci od kAdiego, za co mu z tego miejsca dziękuję. Gdy zaproponował mi on wymianę płynów (heh) nie wahałam się ni chwili. Wysyłaj Pan, tożto świetne! I rzeczywiście, złe nie jest. Ale świetne też nie. Ty... Tyrion? Pierwsze skojarzenie naturalnie nie z kim innym jak z tym Panem: ... ale po chwili powściągnęłam mój umysł nieokiełznany i postanowiłam pogrzebać trochę w internetach na temat tego Tyriana. Okazuje się, że barwnik ten jest wydzielany przez niejakiego drapieżnego ślimaka morskiego. Podobno ten delikwent wygląda tak: Piękny kolor, prawda? :3 W teorii powinien wyglądać mniej więcej tak: A w praktyce? No właśnie... No nie jest źle. Ma swój urok. Tylko, że zupełnie nie tego oczekiwałam. Zapowiadało się na powalająco fioletowo, a jest stonowanie bordowobrązowo i to mało nasycenie. Suche męskie fakty Przepływ bez zarzutu. Jak to u Dajamajnów, lujowatogładziutki. Wysychanie: dobre - Redis łapał dużo atramentu a i tak dość szybko się... wchłonęło Przebijanie: bardzo małe na Oxfordzie Cieniowanie: przeciętne, szału nie ma, stalki nie urywa Podsumowywiwując: Nie kupiłabym kałamarza. O nie. Mojego idealnego borda - Merlota nie zdetronizował, a i z fioletami ciężko mi go porównywać. Taki międzywydziałowy humanista, którego nie wiem na jaki kierunek studiów bardziej zaklasyfikować. A co Wy o nim sądzicie? Dziękuję za uwagę Bosa No i babeczki. Nie pod kolor, ale jakże apetyczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Dzięki za fajną recenzję - jeżeli chodzi o sam kolor to jak dla mnie taki sobie. Tak jak w podsumowaniu napisałaś są lepsze bordowe jak i lepsze fiolety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Wygląda jakby ktoś barszcz czerwony za długo i na zbyt dużym ogniu gotował bez zahartowania koloru Dziękuję za recenzję, jak zawsze jest świetna! No i wiem co omijać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Obersubiektywna recka pierwsza klasa. Ja Tyrian Purple bardzo lubię, bo w ogóle lubię takie purpury, co to chciałyby trochę być brązem lub czerwienią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 Miałam dorzucić do recki, tylko mi wyleciało z głowy. Nienawidzę takiej muzyki, no ale taki tytuł... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Mnie się podoba. Moje klimaty jeśli chodzi o kolor. A recenzja jak zwykle super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kAdi Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Dzięki za reckę, Im dłużej patrzę na ten kolor, tym mocniej zaczyna mi się podobać. Kiedyś pewnie zużyję butelkę (。◕‿‿◕。) Gdy zaproponował mi on wymianę płynów (heh) nie wahałam się ni chwili. (͡°(͡° ͜ʖ(͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 Dzięki za reckę, Im dłużej patrzę na ten kolor, tym mocniej zaczyna mi się podobać. Kiedyś pewnie zużyję butelkę (。◕‿‿◕。) To ja dziękuję (͡°(͡° ͜ʖ(͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Dzisiejsza młodzież wie, czego chce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 Dzisiejsza młodzież wie, czego chce Jak najwięcej próbek atramentów do testowania i tańczących królików Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Z próbkami da się zrobić, ale skąd ja ci wezmę królika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 fu, ale paskudny strup. muzyka też paskudna. pora na odtrutkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Nazwa tego inkaustu kojarzy mi się jednoznacznie z tym: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Obrazek u innych chyba nie zadziała, edytować nie mogę (͡° ʖ̯ ͡°) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 fu, ale paskudny strup. muzyka też paskudna. pora na odtrutkę. O. Dzięki, rbicie, od razu lepiej. Z próbkami da się zrobić, ale skąd ja ci wezmę królika? Wystarczy mi ten forumowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 O. Dzięki, rbicie, od razu lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Ojojoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 co Cię zmartwiło Koleżanko? że wyglądam jak Duce? nic na to nie poradzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 co Cię zmartwiło Koleżanko? że wyglądam jak Duce? nic na to nie poradzę. nie, Kolego. że zakupiłam ten inkaust. ino jeszcze go nie mam w rączce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 nie ma sie co martwić na zapas. może Twój będzie ładniejszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Oby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoN` Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Oby. Jak Ci się nie będzie podobał to zrobimy zamianę 30 ml Diamine za 30 ml fioletowego Akkermana. (no chyba że mój Simplisties Violet też Ci się nie podobał ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts