visvamitra Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 (edited) W ubiegłym roku przeprowadziłem dwa zamówienia grupowe atramentów L'Artisan Pastellier z serii Callifolio. Nie wszyscy je pokochali, ale ja bardzo "kalafiory" polubiłem. Inti stało się moim ulubionym atramentem, Itzmana i Oconto również są w czołówce. Kilka innych systematycznie przepływa przez moje pióra. Lubię je i już. Planuję w tym roku zamówienie grupowe - prawdopodobnie w listopadzie. Dlaczego w listopadzie? Chcę najpierw zrobić zestawienie łączne wszystkich trzydziestu czterech kolorów z tej serii. UWAGA: próbki dotarły, jak się okazuje obecnie jest trzydzieści sześć kolorów. Nowe kolor to OLIVASTRE i TEODORA. Teodora niestety nie dotarła do mnie. Cannelle - czyli cynamon (jak to jest, że po francusku wszystko brzmi lepiej?)- to przyjemny, całkiem nasycony odcień brązu. Tym, co lubię w brązach / sepiach Callifolio jest fakt, że zrobione są na bazie żółtego a nie czerwieni jak większość brązów dostępnych na rynku. Mnie to kręci. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Cannelle Nasycenie: dobre Przepływ: dobry we wszystkich piórach, w których go używałem Cieniowanie: ładne KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW CHROMATOGRAFIA MÓJ PROGRAM WIDZI TEN KOLOR MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemne, w rezultacie powstał taki gradient - dla papieru kalendarzowego) W kalendarzu LEB MODEL - Kaweco Sport, blaszka B Edited October 17, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Ładny jesienny brąz - kolejny ciekawy i do przemyślenia przed zakupem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Visvamitra, to jest zdecydowanie zły pomysł z tymi recenzjami przed zamówieniem... mój portfel Cię nienawidzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Piękny kolor! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Oj tak! Nawet bardzo Tak! Zdecydowanie, jak dla mnei bardziej niz Itzamna i Inti nawet (excuse-moi Visvamitra... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Nie mój kolor. Ale jabłuszka z cynamonem świetnie smakują, znam się na tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 11, 2015 Author Report Share Posted July 11, 2015 Midori MD, TWSBI 580, 1,1 CIAK, TWSBI 580, 1,1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukiStrike Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Kolor nie dla mnie.. Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Świetny kolor. Gdyby się trafił kolejny zakup grupowy - zamawiałbym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts