raber7231 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 To znowu ja, no kurde. Mama nie chce narazie kupic Hemisphere'a tudzież Sheaffera 100:(Wiec do wyboru mam Jottera, I.M lub Graduate, ale bardziej pierwsze 2. Wiem ze tanie parkery dobre nie sa, chce tylko by szybko startowal z nabojem parkera, zeby spoko sie nim pisalo, bedzie to wol roboczy na lekcjach, wiec, czy warto,czy lepiej czekac do gwiazdki na Hemisphere lub Sheafferea 100? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Lepiej czekać do gwiazdki niż pakować się w tanie Parkery. Pokaż mamie nasze forum, sama się przekona że zakup któregoś z tych parkerów jest bezsensowny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Moją maksymą jest "biednego nie stać na tanie rzeczy" - czyli więcej stracisz kupując np. Parkera, niż gdybyś dołożył trochę kasy i wziął coś lepszego. Jeśli chcesz, to kup sobie Pilota 78g z ebay. Kosztuje to jakieś 35 złociszy. Jeśli nie masz w tym doświadczenia, to napisz mi PW, a mogę Ci pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raber7231 Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 No, ale chodzi mi o to czy Jotter lub I.M nie będzie przerywał i chodzi mi tylko o to. Idę do szkoly, wyciągam go i pisze od razu (nie bd go tankować tylko naboje parkera) Da rade Jotter albo I.M mi to zapewnić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Czy dobre pióra przerywają? Nie. Parkery takie jak Jotter czy IM nie są dobrymi piórami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltoro3 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Zrób jak radzi piter22, a będziesz zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefil9 Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Dołączę kolejny głos, tylko po to, żeby Cię przekonać - kup na eBay właśnie takiego np. Pilota 78g. Wyjdzie taniej, i lepiej. A jak Ci się nie podoba (bo nie każdemu się podoba) to po prostu poświeć chwilę na przejrzenie działu z recenzjami, są tam pióra z większości półek cenowych, jest ich całkiem sporo, coś znajdziesz, w IM się nie pakuj, miałem,dzięki temu forum już na szczęście mam tylko w szufladzie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScYpIoL Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 No ale chodzi mi o to czy Jotter lub I.M nie bedzie przerywal i chodzi mi tylko o to, ide do szkoly, wyciagam go i pisze odrazu (nie bd go tankowac tylko naboje parkera) Da rade Jotter albo I.M mi to zapewnic? Ja Jotterem pisałem przez ostatnie 5 lat i ani razu mnie nie zawiódł. Nawet po miesiącu nieużywania podczas urlopu startował od pierwszej kreski. Stalówka niby F ale pisze dość grubo moim zdaniem. Teraz Jotter będzie służył jako piórko zapasowe bo tydzień temu kupiłem Watermana Hemisphere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raber7231 Posted October 14, 2014 Author Report Share Posted October 14, 2014 ScYpLoL- to ten sam Jotter którego obecnie mozna kupic w sklepach za ok 60zł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Tanie Parkery, owszem, bywają dobre. A Hemisphere, owszem, bywają wadliwe. Ot, cała różnica, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScYpIoL Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Czy ten sam? Nie wiem nie śledziłem ich procesu produkcyjnego i nie mam zielonego pojęcia czy cokolwiek się zmieniło w produkcji ich piór. Wygląda dokładnie tak jak ten. Jest tani więc kup a jak nie bedzie pasował zawsze możesz odłożyć go na półeczkę i zbierać na coś innego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScYpIoL Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 (edited) Tanie Parkery, owszem, bywają dobre. A Hemisphere, owszem, bywają wadliwe. Ot, cała różnica, Ja mam cichą nadzieję że mój Hemi nie będzie bo już się z nim bardzo polubiłem Niestety w mojej mieścinie w sklepie miałem wybór tylko pomiędzy Parkerem i Watermanem. Sorki za offtop Edited October 14, 2014 by ScYpIoL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts