Mate Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Witam serdecznie, Jednym z pior na mojej liscie jest KAWECO Dia 2 (F). Czy ktos mial jakies doswiadczenie z tym piorem? Jaka jest roznica pomiedzy stalowkami w Dia 2 i serii sport? Mam standardowe Kaweco Sport (F) i jestem calkiem zadowolony - choc ostatnio kombinacja z nowym atramentem nie do konca sie sprawdza... Dzieki za opinie. Pozdrawiam, M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_cudny Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Z tego co wiem, w Kaweco Sport i Dia 2 sa stosowane same stalówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted October 15, 2014 Author Report Share Posted October 15, 2014 No i nie wiem czy jest to zaleta czy wada. W moim Kaweco Sport stalowka nie jest zla ale czegos jej brak... pozatym czy warto zaplacic prawie 3 x tyle... ehh ciezkie wybory mnie czekaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Ja mam od kilku tygodni Dia 2 ze stalówką M. Pisze przyjemnie i płynnie, jest dość elastyczna (nawet z odrobiną flexa). Z atramentem Kaweco (naboje) sprawuje się bardzo przyzwoicie. Poza tym pióro jest dość lekkie i dobrze leży w dłoni. To moje pierwsze Kaweco, więc nie mam porównania z innymi modelami tej firmy, ale ogólnie jestem zniego zadowolony. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted October 22, 2014 Author Report Share Posted October 22, 2014 No ja jestem coraz blizej zakupu DIA 2... jako ze wyslalem moje CP1 do "tunningu" , wrocilem do Kaweco Sport z nowym atramentem (mile zaskoczenie 9.9 PLN chyba podstawowy atrament Pelikana) I smiga pieknie... plynnie i mokro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts