piotrsajnog Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 (edited) Już niedługo będzie dostępna limitowana edycja pióra na rok 2014 - Pilot Vanishing Point CopperBardzo mi się podoba w tej wersji, ale jakoś nie mogę się przekonać do takiej konstrukcji pióra. Zdjęcie pochodzi z bloga GouletPens.com Edited September 22, 2014 by piotrsajnog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 A ja się nie mogę nadziwić, że tyle PS trzeba użyć, żeby zdjęcie pióra na notesie wyszło takie och i ach do Pilota się przymierzam, pomału, ale jednak, pisałam w Warszawie będąc i to jest coś niesamowitego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Mam swoje specyficzne skojarzenie związane z Caplessem. To dla mnie symbol ważnej zmiany w życiu. Koniec jednego cyklu, początek czegoś nowego, takie tam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Takim Pilotem pisze się naprawdę świetnie. Klips w trzymaniu nie przeszkadza ani trochę, bo wrażenia wizualne takie obawy rodzą. Jedyną odmienną sprawą jest niewielki luzik stalówki ze względu na brak sztywnego osadzenia w sekcji (tu jakby nie ma sekcji? ) lecz podobieństwo raczej do rozwiązania długopisowego. Lubię cienką linię pisma a w tym Pilocie mam M-kę, ale to jest japońska M-ka więc dość cienka. Po papierze tak lekko śmiga, że chce się pisać i pisać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrsajnog Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Ten model pióra wzbudza we mnie skrajne emocje, a ponieważ chcę w przyszłości kupić coś japońskiego, więc kto wie, kto wie? Nie mówię nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Ja sie do Caplessa chyba nigdy nie przekonam Chociaż kiedyś nie lubiłem emonstratorów a teraz bardzo je lubię. Kto wie, co przyniesie przyszłość? Pewne jest jedno - najbliższa przyszłość nie przyniesie Caplessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Niezwykle praktyczne pióro. I niegłupie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Piórko ładne, może kolorek nie pod mój gust, ale zaciekawił mnie ten notes Czy ktoś z was wie co to za firma go wyprodukowała? wzornictwem podchodzi pod Clairefontaine ale nie jestem pewny. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Już niedługo będzie dostępna limitowana edycja pióra na rok 2014 - Pilot Vanishing Point Copper Bardzo mi się podoba w tej wersji, ale jakoś nie mogę się przekonać do takiej konstrukcji pióra. Zdjęcie pochodzi z bloga GouletPens.com pióro fajne, ale render paskudny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Piszę od jakiegoś czasu Caplessem Kasuri i bardzo sobie chwalę. Nie wiem, jak w innych stalówkach, ale stalówka 18K w rozmiarze M ma rozmiar M, europejski. I jest milutko miękka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Ja sie do Caplessa chyba nigdy nie przekonam Pewne jest jedno - najbliższa przyszłość nie przyniesie Caplessa To tak jak u mnie - jak podobają mi się ogólnie Piloty to na pewno nie Capless. Nie ma opcji żebym go kupił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 A ja się nie mogę nadziwić, że tyle PS trzeba użyć, żeby zdjęcie pióra na notesie wyszło takie och i ach Do tego na Macintosh-u, i Histogram pozostawia wiele do życzenia ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts