konis Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Melduję posłusznie, że Pelikan M 101N Tortoise-Red już jest w dystrybucji w kraju. Właśnie dziś kurier przywiózł paczkę. Po rozpakowaniu paczki ukazało się pudło o wymiarach 200x200x52 mm, które osłaniało właściwe opakowanie pióra. Właściwe opakowanie, to jakby szuflada. A w szufladzie skarby Flacha atramentu 60 ml, papierowe materiały "propagandowe" i białe, skóropodobne etui. Tym razem zamykane na wiązaną kokardę zamiast gumki z guzikiem z logo Pelikana. W etui pióro dodatkowo opakowane w celofanik z metryczką wyrobu zaczepioną na klipsie. W końcu można dobrać się do samego pióra. Na mnie zrobiło pióro pozytywne wrażenie. Szczególnie bursztynowy kolor okienka atramentu. No i oczywiście ta piękna stalówka nawiązująca do tych oryginalnych stalówek z epoki. Nie mam dziś zbyt wiele czasu, ale już jutro, albo jeszcze dziś wieczorem, pióro "straci cnotę" i zostanie napełnione atramentem. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 To po to w miasteczku byłeś? Ładne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Ja z zatankowaniem czekam na dostawę De Atramentis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted September 22, 2014 Author Report Share Posted September 22, 2014 To po to w miasteczku byłeś? Ładne. W miasteczku byłem, aby zarobić na takie cacka zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 zdawało mnie się, że coś tu napisałem, lecz po powrocie wpisu nie zastałem, więc gratuluję tego cudeńka raz jeszcze, gdy na nie patrzę, oczy swe pieszczę. ukłony i ładne wyrazy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 (edited) Konis bardzo ładne. Co spowodowało, że zdecydowałeś się na nowe a nie pierwotną wersję z poprzedniej piórowej epoki? Edited September 22, 2014 by namiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Oooooszzzz jakie ono piękne Gratulacje bo to jeden z najładniejszych Pelikanów jakie ostatnio wypuścili - zwłaszcza w tym przedziale cenowym bo te za worek zielonych pomijam z wiadomych względów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted September 22, 2014 Author Report Share Posted September 22, 2014 ...............Co spowodowało, że zdecydowałeś się na nowe a nie pierwotną wersję z poprzedniej piórowej epoki? Przyziemna sprawa. Zawartość portfela. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 mi sie jakos w tych barwach nie podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Piękny Pelikan. Piękny! Gratuluję. Jaka jest jego średnia cena w polskiej oficjalnej dystrybucji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 (edited) Przyziemna sprawa. Zawartość portfela. zdrówka ale oryginał bywa tylko trochę droższy ciekawy jestem jak wygląda porównanie stalówek i właściwości piśmiennych z starym 101 Edited September 22, 2014 by namiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted September 22, 2014 Author Report Share Posted September 22, 2014 Trochę droższy oryginał, to przeważnie już złom. W dobrym stanie jest 3 x droższy. Stalówek nie ma co porównywać. Stare stalówki (oczywiście w dobrym stanie, a nie po przygodach) są lepsze. Tym współczesnym nic nie brakuje. W tych modelach są naprawdę fajne. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Nie wiem właśnie czemu tak jest, ze zarówno we współczesnych Montblankach jak i Pelikanach jakość piśmienna stalówek jest dużo niższa niż w tych przedwojennych. Montblankami 332, 333 piszą miękko jak pędzlem. Natomiast np współczesny 144, 146 jest dużo twardszy... Podobnie jest z Pelikanami... Z czego to wynika? Technologia przecież się rozwinęła... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Z czego to wynika? Technologia przecież się rozwinęła... Oszczędność materiału? Wujku Konisie, szczere gratulacje. Będzie można dotknąć w listopadzie w Wa-wie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Jaka jest jego średnia cena w polskiej oficjalnej dystrybucji? Nie wiem. o to musisz zapytać oficjalnego dystrybutora. Wujku Konisie, szczere gratulacje. Będzie można dotknąć w listopadzie w Wa-wie? Dotknąć, powąchać, popisać, byle tylko nie gryźć i nie rzucać. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Mimo szacunku dla grona (a propos nabijania postów) postanowiłem dać wyraz emocjom Kol. konis nie daje szans wielbicielom pelikanowej drużyny, na zachowanie wstrzemięźliwości w pisaniu jałowych merytorycznie komentarzy. Podejrzewam...rozmyślne działanie w celu wywołania komplikacji zdrowotnych. Zaskoczyło mnie to pióro kolorami całkiem I stwierdzam że prezentacje konisowych zakupów nabrały dla mnie charakteru edukacyjnego. Pojęcia nie miałem że Pelikan takie papugi produkuje. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Gratulacje Konis. Cieszę się, że Ci się pióro podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 W miasteczku byłem, aby zarobić na takie cacka zdrówka Muszę wiadomości obejrzeć, czy ktoś na bak nie napadł Gratulacje, śliczne, ehhh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts