bosa Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Witojcie, ludkowie! Dawno nic nie pisałam i pora przerwać stupor, a zrobimy to z rozmachem. Przed Wami upojny wieczór z: Pelikanem Edelsteinem Aventurine Jestem jedną z naiwniątek-ofiar niedawnej akcji "Pelikan Edelstein Aventurine w promocyjnej cenie", która okazała się niestety jedynie błędem na stronie :< Toteż ja, jako prawdziwy Polak, jak mi ktoś czegoś odmówi, natychmiast muszę to mieć. Przede mną reckował go już Visvamitra (co za niespodzianka! ) Próbkę, a raczej nabój atramenciaka dostałam od empiego na spotkaniu (ale pudełeczko sobie zostawił), za co mu serdecznie z tego miejsca dziękuję Psze Pani, skąd ta ta nazwa? Ano nazwa ta oznacza awenturyn (po polsku tak jakoś prymitywnie), zwany również AWANTURYnem, czyli dość rzadka odmiana kwarcu o twardości 7 w skali Mohsa, to ważne. (: Najbardziej podoba mi się jego zastosowanie w pierścionkach, toteż Panie raczą rzucić okiem Jaki on jest? Jak pewnie zauważyliście na załączonych obrazkach potrafi on przyjmować barwy od jasno-mętnego zielonego do ciemno-jednolitego. Podobnie jest z atramentem, wygląda nieco inaczej w każdym świetle, na początku pisania a gdy się już rozpisze, w zależności od grubości kreski umie delikatnie zmieniać swoje odcienie. Jednakowoż jak dla mnie atrament ten jest dość płaski, pisanie nim jest mało zróżnicowane, cieniowanie mnie nie zachwyca. Jego odcień jest po prostu miły dla mego oka, toteż z chęcią zużywam podarowany mi nabój, jednak nie jest to coś absolutnie rewelacyjnego. A może by jakieś próbki pisma? Co tak gołosłownie! A proszę Was bardzo: A jak w porównaniu z innymi? Nooo... Nikt nie lubi być porównywany do innych! Niestety nie dysponuję zbyt wielką ilością zieleni, by zrobić porównanie w moim zakresie, dlatego mogę Was odesłać do wyśmienitego porównania Edelsteinów Visvamitry (http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/5622-pelikan-edelstein-jedenaścioro-wspaniałych/?hl=aventurine) a także pogrzebać w necie, by nie pchać się do ludzkarzędu, jak mawiała moja prababcia, z gołymi rękami. Te zdjęcia nie są moje. Hola, hola. A suche męskie fakty i właściwości? Ano i tego nie może zabraknąć Wysychanie: przeciętne Wypełzanie na stalówkę: odrobinkę Strzępienie: na gorszym od Oxfordu papierze lekkie występuje Przepływ: w porządku, startuje bez większego popychania Bonus http://www.youtube.com/watch?v=QO84Nl-XVQg I jeszcze trochę babeczek aventurinowych, a co :3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 Ufff, nareszcie się udało to zamieścić <ociera pot z czoła> Myślałam już, że mój internet zdechł kompletnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Zielone babeczki. Czad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 babeczki najlepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 babeczki najlepsze. To niedługo wezmę się chyba za recenzje babeczek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Ot, zielony, mocarnego Zielonego Nicponia z pióra nie mogę wydostać, a tamten soczysty, aż miło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 To niedługo wezmę się chyba za recenzje babeczek... chce probki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 Ot, zielony, mocarnego Zielonego Nicponia z pióra nie mogę wydostać, a tamten soczysty, aż miło Nic specjalnego. Taki sympatyczny po prostu i tyle. chce probki babeczkiwieczneforum. nieźle brzmi... Kiedyś się machnie reckę babeczki do kawiarenki i lu. Ale czy na pewno chcesz, żebym wysłała próbkę pocztą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Bosa, ja tak zwyczajnie, po ludzku UWIELBIAM Twoje recenzje! ale pierścionka z gargantuicznym awenturynem Ci nie kupię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Bosa, ja tak zwyczajnie, po ludzku UWIELBIAM Twoje recenzje! Cieszę się więc! ale pierścionka z gargantuicznym awenturynem Ci nie kupię Ale... ale... ale jak to nie? No to może chociaż z takim malutkim? Edited September 12, 2014 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Genialna recenzja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Ten ostatni pierścioneczek... A kolorek niczego sobie. Acha, i, bosa, zostaw te babeczki, bo gruba będziesz ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Ten ostatni pierścioneczek... A kolorek niczego sobie. Acha, i, bosa, zostaw te babeczki, bo gruba będziesz ;P Ależ ja ich nie jem. A przynajmniej nie wszystkie naraz. Edited September 12, 2014 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Ja to się zastanawiam, czy panie zauważyły, że to recenzja atramentu jest a nie pierścionków Ale... ale... ale jak to nie? No to może chociaż z takim malutkim? Dużego nie kupię z troski o Twoje palce... Jeszcze Ci ten kamulec zwichnie palca i kto nam będzie recki pisał? No kto? A na małego i tak mnie nie stać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Recenzja rewelacyjna, czyta się z prawdziwą przyjemnością a i kolorek całkiem przyjemny. Właśnie noszę się z zamiarem zakupu pudełeczka naboi z tym atramentem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtiGazdi Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Bardzo fajna recenzja, bardzo dobrego koloru. A babeczki... aż ślinka cieknie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Ja to się zastanawiam, czy panie zauważyły, że to recenzja atramentu jest a nie pierścionków Panie zauważyły. Ale koncentrują się na tym, co w życiu ważne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Fajny opis - miło się czytało Kolor ładny ale szkoda że cieniowanie nie jest lepsze. Ogólnie mógłbym nim pisać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pelikan Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Bardzo dobra recenzja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted November 29, 2014 Author Report Share Posted November 29, 2014 Bardzo dobra recenzja. Bardzo dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 (edited) To niedługo wezmę się chyba za recenzje babeczek... Recka super. Ale jako łakomczuch nie odpuszczę - czekam na reckę babeczek P.S. Przepis też by się przydał Edited November 29, 2014 by Czarodziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 ha! ten mnie się podoba. nawet ostatnio sobie podobny zmieszałem. hoka hey! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Awanturnik (Aventurine) zdecydowanie lepszy od Dziada (Jade). Tamten - jak sama nazwa wskazuje - taki jakiś…dziadowski przy Awanturniku. A recka super - jak zwykle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts