martini Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Witam, proszę o pomoc w pilnym ustaleniu co to za pióro rosyjskie z ołówkiem, czy to Leningrad? Czy ma jakąś wartość? Jeśli to nie ten wątek to przepraszam.. mam nadzieję, że coś widać na zdjęciach. Nie znam się na piórach dlatego proszę o pomoc.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Ma jakąś wartość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Na tych zdjęciach nic nie widać. Wrzuć jakieś przybliżenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 chodzi mi o pióro z tego ogłoszenia, czy jest warte ceny? http://olx.pl/oferta/rosyjskie-pioro-z-olowkiem-w-futerale-komplet-1954r-CID767-ID6LKrt.html#7699e1e5cd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Cytat z ogłoszenia: "Witam, mam do sprzedania Ołówek wraz z Piórem produkcji Rosyjskiej.Wszystko jest w oryginalnym futerale, w raz z kartą Oryginalności. Pióro posiada prostą stalówkę, a Ołówek oryginalny Rysik.Bez kontaktu poprzez email, tel nie odbieram." ? No to jak można to kupić? Chyba za stary jestem albo się pogubiłem. Wyjaśni mi ktoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Hmm..nie wiem ale chciałabym wiedzieć jakie to pióro? Ktoś zna rosyjski jezyk w dobie zalewającej angielszczyzny? Bo ja nie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 "Bez kontaktu poprzez email, tel nie odbieram". Czyli jak, telepatycznie sprzedaje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Ja nie znam rosyjskiego, ale napis na pudełku przeczytać umiem. Czary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Więc może mnie oświecisz co tam w przełożeniu na język polski pisze ja mam i wzrok nie taki jak dawniej i kiepski ze mnie od-szyfrolog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 chodzi mi o pióro z tego ogłoszenia, czy jest warte ceny? Warte jest dokładnie tyle, ile ktoś zdecyduje się za nie zapłacić. Dla mnie nie jest warte nawet 20zł - nie zbieram pamiątek po ZSRR, mam inne lepsze, którymi pisze się na pewno lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Chodzi mi o wartość rynkową? Jeśli pamiątki po ZSRR mają jakąkolwiek.. dzięki za realną ocenę! O to mi chodziło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 (edited) ten komplet warty jest znacznie więcej. Wartość rynkowa na allegro może być ok 300 zł. Wiem, bo sprzedawałem podobne Edited September 11, 2014 by namiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Leningrad? Czy Sojuz ze złota stalówką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Ale czy znasz markę tego pióra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 "Bez kontaktu poprzez email, tel nie odbieram". Czyli jak, telepatycznie sprzedaje? Dziwnie jest to napisane - trochę niezrozumiale, ale może chodzi o takie zdanie: Bez uprzedniego kontaktu mailowego - telefonów nie odbieram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 pióro jest marki Sojuz, model Leningrad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Dziękuję za identyfikajcę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 proszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Hmm..nie wiem ale chciałabym wiedzieć jakie to pióro? Ktoś zna rosyjski jezyk w dobie zalewającej angielszczyzny? Bo ja nie.. Są takie ludzie ciemne. Z Polski wschodniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 "Są takie ludzie ciemne. Z Polski wschodniej."? Nie za bardzo rozumiem, co wnosi ta uwaga, piter 22? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Witam, proszę o pomoc w pilnym ustaleniu co to za pióro rosyjskie z ołówkiem, czy to Leningrad? Czy ma jakąś wartość? Jeśli to nie ten wątek to przepraszam.. mam nadzieję, że coś widać na zdjęciach. Nie znam się na piórach dlatego proszę o pomoc.. Tak jak napisał Namiki. To pióro Sojuz Leningrad. 50 zł to nie jest okazyjna cena. Zdarzało mi się widywać te zestawy w porównywalnym stanie po 20-30 zł na warszawskich targach staroci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 No tak, pewnie takie pióro da się kupić o wiele taniej. Kiedyś na allegro sprzedawałem Sojuz "Złotoje Piero", komplet, ołówek uszkodzony i poszło za 450 zł. Taki kompletny zestaw z pudełkiem i instrukcją, choć faktycznie model o klasę niższy, to jednak powinien kosztować sporo więcej niż 50 zł, gdyby go wystawić na allegro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Bardzo interesujące rozbieżności, w zasadzie nie chodzi mi o handel czy zarobek a jakieś pióro z duszą, którym dobrze się pisze Czy jest ktoś szczęśliwym posiadaczem takiego kompletu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Jakieś to dziwne ogłoszenie, facio sprzedaje pióro i ołówek i podaje jedną fotkę z tym przedmiotem a trzy fotki z jakimiś papierkami które są mało w ofercie znaczne. Brakuje fotki lub dwóch z piórkiem i ołówkiem otwartym by pokazać stalówkę w jakim jest stanie, miło było by również jakieś zbliżenie stalówki, czyli ogłoszenie rzucone od niechcenia (pójdzie to pójdzie) Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martini Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Napisałam z ciekawości do gościa aby zdjęcie wysłał środka i stalówek, póki co milczenie, być może zniszczone/lub nie zależy mu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts