visvamitra Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) Bardzo lubię takie ponure kolory. Na ten polowałem od dłuższego czasu, ale nie składała mi się płacenie za wysyłkę ze Stanostwa. Finalnie próbkę dostałem od "zaprzyjaźnionej" forumowiczki z FPN. Bardzo mi się podoba. KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW CHROMATOGRAFIA MÓJ PROGRAM GRAFICZNY WIERZY, ŻE WWLOG WYGLĄDA MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemny, w rezultacie powstał taki gradient - dla papieru OXFORD) INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Organics Studio Kolor: Walt Whitman Leaves of Grass Opakowanie: 50 ml Nasycenie: silne Przepływ: dobry w Pilocie 78G z blaszką B i w Kaigelu 316 Cieniowanie: eleganckie, mnie się podoba Wysychanie: SKANY (Pismo + cieniowanie): Atrament jest częścią serii Organics Studio Wielcy Pisarze. Walt Whitman wielkim poetą był a jego najbardziej znane tomiszcze nazywa się właśnie Leaves of Grass. I od krótkiego fragmentu wiersza napisanego piórem Hero 5028 ze stubem 1,9 zaczniemy. W kalendarzu LEB MODEL (Kaigelu 316) Na papierze OXFORD Na zdjęciu z Kaigelu 316 PAPIER FIRMOWY (NIE WIEM, CO TO, ALE MA FAKTURĘ I JEST FAJNY) Edited September 10, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Bardzo fajna recenzja, jak zwykle. Dzięki jednosobowej ekipie wykonującej mrówczą pracę mamy ogromną bazę recenzji atramentów. Oczywiście nie jesteś odosobnionym recenzentem, ale recenzujesz w ilościach hurtowych. To na co chciałbym zwrócić uwagę, to pomysłowość w stosowaniu różnych narzędzi porównawczych. Gradient, chromatografia... To bardzo ciekawe urozmaicenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 10, 2014 Author Report Share Posted September 10, 2014 Cały czas kombinuję. Niestety mam również pracę . A właściwie to dwie, więc na te kombinacje pozostaje mi niewiele czasu. Ale jako, że nie lubię się obijać, działam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Po zobaczeniu ilości recenzji, które produkujesz można się zastanawiać, czy jesteś bezsennym bezrobotnym na dwóch etatach Także produktywność masz niezwykłą! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadzinisko Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) Cały czas kombinuję. Niestety mam również pracę . A właściwie to dwie, więc na te kombinacje pozostaje mi niewiele czasu. Ale jako, że nie lubię się obijać, działam Sądząc po ilości postów, które wrzucasz to można by pomyśleć, że jedną z tych prac jest recenzowanie atramentów Edited September 10, 2014 by Gadzinisko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 10, 2014 Author Report Share Posted September 10, 2014 Nie jest. Wbrew pozorom nie zajmuje mi to aż tyle czasu, wyrobiłem sobie pewien nawyk i codziennie pastwię się nad próbkami ok. 20 - 30 minut. Inni idą na papierosa a ja sobie skrobię recenzję. Nie staram się przemycać w recenzjach głębszych myśli ani pisać wybitnie starannie. Także idzie to sprawnie. Zdarza się, że rozmawiając z kimś w pracy przez telefon mażę sobie szlaczki piórem. Skan zajmuje chwilę, obróbka skanów do recenzji ok. 10 minut. Moje dni są nieco dłuższe niż dni wielu osób. Nigdy nie potrzebowałem dużo snu. Wstaję o piątej rano, kładę się spać mniej więcej o 23:30. Daje to szesnaście i pół godziny na aktywności różnego rodzaju. Niestety praca i dojazdy do niej zabierają mi ok. 10 godzin. Co najmniej godzinę - półtorej rezerwuję sobie na ćwiczenia (to ruch a nie pióra jest moją największą pasją), później prowadzę zajęcia rekreacji ruchowej, w zależności od dnia 1,5 - 3 h. Da się choć zgodzę się, że dni powinny być dłuższe. Albo - dzień pracy powinien zostać skrócony do sześciu godzin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 O ile recenzja jak zwykle bardzo fajna, to kolor zupełnie nie mój :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Mnie się podoba - kolejna pozycja na listę do zakupu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Bardzo ładny kolor. Bardzo dobry test. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Bardzo fajna recenzja, jak zwykle. Dzięki jednosobowej ekipie wykonującej mrówczą pracę mamy ogromną bazę recenzji atramentów. Oczywiście nie jesteś odosobnionym recenzentem, ale recenzujesz w ilościach hurtowych. To na co chciałbym zwrócić uwagę, to pomysłowość w stosowaniu różnych narzędzi porównawczych. Gradient, chromatografia... To bardzo ciekawe urozmaicenie. Oooo tak. Przemiał masz niesamowity. Jak w takim wypadku umiesz jeszcze wymyślać jakieś urozmaicenia? Niezwykłe. Cały czas kombinuję. Niestety mam również pracę . A właściwie to dwie, więc na te kombinacje pozostaje mi niewiele czasu. Ale jako, że nie lubię się obijać, działam Kiedy Ty oddychasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Witaj w klubie pracoholików Pełny etat + jednoosobowa działalność + kilka pasji (pióra to nie wszystko ), a że jestem nocnym markiem kładę się spać około 2-3 w nocy i dobę mam troche "dłuższą" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Kurczę zapomniałem o rodzinie i kotach (co prawda podwórkowych, ale 7 sztuk ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Test fajny jak zwykle Jedynie kolor to jak już ktoś powyżej napisał "nie mój" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Kurczę zapomniałem o rodzinie i kotach (co prawda podwórkowych, ale 7 sztuk ) kotów nigdy za wiele Mam jedną kotkę, ale nadrabia za pięć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 kotów nigdy za wiele Mam jedną kotkę, ale nadrabia za pięć To mi przypomniało o moim kotełku, który uciekł był wziął dość niedawno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) Kolor jakiś nie mój, recenzja jak zwykle świetna. @bosa - no to prędzikiem do schroniska po następnego kotełka Edited September 10, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 10, 2014 Author Report Share Posted September 10, 2014 Hmm - ja mam psa i kota. I jeszcze Lubą. Na razie starczy. @Bosa - jest tyle fajnych futrzaków czekających na dom Jeśli masz możliwość, zachęcam. Mój zwioerzyniec od zawsze był przygarniany i wdzięczny za mieszkanie i strawę. A powiem wam, że mój psu to nawet gotujemy Wychodzi i taniej i smaczniej i zdrowiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 (edited) @bosa - no to prędzikiem do schroniska po następnego kotełka Będę na niego czekać jak wierna żona marynarza - jeszcze z tydzień dwa (w sumie około miesiąc od zniknięcia). A potem biorę jakiegoś młodszego i koniec. Może tym razem maluszka? @Bosa - jest tyle fajnych futrzaków czekających na dom Jeśli masz możliwość, zachęcam. Mój zwioerzyniec od zawsze był przygarniany i wdzięczny za mieszkanie i strawę. A powiem wam, że mój psu to nawet gotujemy Wychodzi i taniej i smaczniej i zdrowiej. Mam nawet od kogo wziąć całe naręcze kotków. Mam czynne źródełko kotków, że się tak wyrażę. Cena za kilo. Edited September 10, 2014 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 10, 2014 Author Report Share Posted September 10, 2014 Mam niejasne przeczucie, że po raz pierwszy od czasu rejestracji na forum zostanę wydzielony do kawiarenki Nie mogę przecież byc gorszy od szanownego koleżeństwa Ann, KasiS, Bosej czy rbit9n-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Jam ten OT zaczął I popieram przedmówców, jak potrzeba zwierzątka to tylko przygarniane ze schroniska. Raz jeden jedyny byłem w takim miejscu i do tej pory widzę te wszystkie smutne oczy mówiące "weź mnie! Mnie!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Nie mogę przecież byc gorszy od szanownego koleżeństwa Ann, KasiS, Bosej czy rbit9n-a. Oj bo Ty nie wiedzieć czemu ciągle piszesz na temat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts