visvamitra Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Kasiasemba i Mac.Kozinsky podjęli się karkołomnego przedsięwzięcia zalania ziemi polskiej Noodlersami. Wielki respekt dla Kasiza negocjowanie warunków i koordynację zamówienia grupowego. Postaram się powrzucać przed 6.09.2014 recenzje albo przynajmniej jakieś skany Noodlersów, które uciułałem w postaci flaszek lub próbek. Nie obiecuję, że się uda, ale spróbuję. Będę bazował na starych tekstach i starych skanach/zdjęciach. Z różnych powodów zacząłem kiedyś pisać recenzje, później ich nie kończyłem i mam na imageshacku jedynie fragmenty, w niektórych wypadkach tylko jedno zdjęcie. Mimo to powrzucam je. Może pomogą komuś w wyborze przy zamówieniu grupowym? Zachęcam również inne osoby, które maja na stanie atramenty Noodler's do wrzucenia choćby zdjęcia ze smartfonu z plamą koloru i jakąś opinią na temat inkaustu. Navajo Turquoise to atrament, którego kolor i właściwosci bardzo mi się podobają. Jest gęsty, intenswynie nasycony i nawet drapiące stalówki suną gładko po papierze, kiedy Navajo Turquoise spływając po spływaku zapewnia im poślizg. Miałem przygotowaną kiedyś obszerną recenzję, kilka kartek, ale nieopatrznie położyłem je na stosiku makulatury. Stosik został zutylizowany i nie miałem jak odtworzyć recenzji. Dlatego będzie bardzo uboga w materiał graficzny i tekstowy. Atrament rozbryzgany na papierze Mondi 90g MÓJ PROGRAM GRAFICZNY STARA SIĘ PRZEKONAĆ MNIE, ŻE PO UŚREDNIENIU NIGHTSHADE MA MNIEJ WIĘCEJ TAKI KOLOR: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Noodler's Kolor: Navajo Turquoise Opakowanie: kałamarz o objętości 90 ml Cena: 12,5 $ + koszty przesyłki Nasycenie: bardzo dobry Przepływ: dobry w Pilocie 78 G z blaszką B, w innych piórach nie próbowałem Cieniowanie: fajne Jakość linii: bardzo dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki w Pilocie 78G z blaszką B Czas schnięcia NOTATNIK FIRMOWY (papier nieznanej proweniencji) RHODIA (ZDJĘCIA) PORÓWNANIE Z INNYMI ATRAMENTAMI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-kwadrat Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Lubię indiańską biżuterię ale wolę turkusy połaczone w niej ze srebrem niż w formie atramentów. Mimo to, ten nie wygląda źle ale kupić nie planuję czy choćby porządać. (opis zrzutu z programu graficznego do poprawki - zła nazwa atramentu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 cudo. ale zdecyduj się, raz piszesz Navajo Turquoise a czasem NIGHTSHADE tak tylko, daję znak, że czytam wnikliwie te recenzje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 28, 2014 Author Report Share Posted August 28, 2014 Eeeh - pospieszyłem się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 miałam nie czytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 idę porównywac turkusy ponownie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Fantastyczny jest. I to mowię ja miłośnik szarego?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts