KamilM Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Jakiś czas temu na olx trafiłem na pióro, które zaciekawiło mnie swoją kolorystyką.Sprzedawce pióra poprosiłem o dodatkowe zdjęcia, ale za żadne skarby nie mogę zidentyfikować marki. Poświęciłem trochę czasu na przeglądanie zarówno tego forum jak i anglojęzycznych zasobów internetu i nic to nie dało. Może któryś z forumowiczów wie co to za pióro. Według sprzedawcy na stalówce napisane jest REXOP 0.585 14 C. Z informacji od sprzedawcy wynika, że to przedwojenne niemieckie pióro. Jakość zdjęć kiepska, ale takie dostałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claash Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 To może być duński Miller albo niemiecki Senator. W każdym razie w tych krajach bym szukał. Niewątpliwie powojenny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilM Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 Zastanawiałem się nad kupnem powyższego - jaka cena była by dobra? Sprzedawca chce 60 zł i wydaje mi się, że raczej z piórami jest nie obeznany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claash Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Na oko jest tyle wart. W każdym razie nie będzie problemu, żeby go później za taką cenę upłynnić. Chyba, że ma jakieś dobrze ukryte wady. Teraz widzę, że Miller to nie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Ciekawy piston-filler. Stalówka złota, czyli nie najgorzej. Zapytaj, czy tłok chodzi sprawnie i czy nie ma pęknięć i nieszczelności, bo z tych fotek można co najwyżej poznać, że to chyba pióro jest... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilM Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 Według właścicielki nie ma pęknięć. Wydaje mi się, że lepsze zdjęcia są raczej poza zasięgiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claash Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Jeżeli tłok działa, to długo bym się nie zastanawiał. Nie wygląda na mocno używany. jest wart tej ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 za 60zł to brać panie, brać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 W sumie, ewentualne pęknięcia da się ogarnąć Jest tu paru fachowców od napraw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts