dawid89 Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 witam. Mam pióro po dziadku Kutsawa, produkcji japońskiej. Prosiłbym o jak najwięcej informacji na ten temat. Pióro nieużywane w stanie praktycznie idealnym. Na allegro widzę że nie ma w ofercie takiego modelu. Z tego co się dowiedziałem to jedni twierdzą, że było produkowane w latach 60-tych, inni że w 80-tych. Prosiłbym o orientacyjna wycenę. Pióra nie chcę sprzedać, ale mógłbym na zasadzie wymiany w działkę numizmatyki wejść. Z dopłatą z mojej strony. Załączam zdjęcia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Po pierwsze nie Kutsawa, a Kutsuwa. Trudno powiedzieć, ile jest warte. Samo w sobie pewnie nie za dużo, co innego jeśli ktoś je kolekcjonuje. Na ebay'u poszło takie jakiś czas temu za 35 dolarów. Na podstawie twoich zdjęć ja nie potrafię powiedzieć, z jakiego okresu pochodzi, ale strzelałabym raczej w lata 80-te niż 60-te. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid89 Posted August 19, 2014 Author Report Share Posted August 19, 2014 Oczywiście że Kutsuwa. Z szybkości pomyliłem nazwę. Jeśli ktoś coś więcej jest w stanie powiedzieć, to byłoby fajnie. Temat mnie zaciekawił. Kasiasemba, dziękuję za informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Pióro jest warte tyle, ile ktoś będzie chciał za nie zapłacić. To chyba raczej nie jest żadna wybitnie uznana marka, więc musisz poszukać konesera chińskiej myśli technicznej. Idąc tropem informacji od @kasiasemba, wystaw raczej na e-bay niż Allegro. Tam prędzej znajdziesz nabywcę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 @nilfein toto japońskie jest. firma założona w 1910r istnieje do dziś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid89 Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 Potrzebny zatem koneser japońskiej myśli technicznej. Swoją drogą bardzo ciekawe, że mało kto o tym piórze słyszał, a jednak w jakiś sposób dotarlo do POlski... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts