visvamitra Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 (edited) Jak w tytule - osobiście widzę same zalety w dołączaniu ankiety. Nie każdy ma ochotę komentować, ale każdy może zagłosować. Jest jednak jedna poważna wada - otóż każdy głos oddany w ankiecie powoduje, że w oknie "nowa zawartość" temat przesuwa się na samą górę, mimo że nie dodano do niego żadnej treści. Idealnym rozwiązaniem byłoby przeprogramowanie silnika forum tak, by nie traktował głosów oddanych w ankiecie jako nowej zawartości. Nie wiem jednak, czy jest to do zrobienia. Dajcie znać, co myślicie. Ankiety na pewno zachowam w zestawieniach, ale w recenzjach, mogę z nich zrezygnować. Edited August 4, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 tak nieśmiało jestem przeciw, bo właśnie tak jak mówisz - taśmowo uzupełniane odpowiedzi w ankiecie wyskakują potem jako nowa odpowiedź, a mnie statystyki w lubieniu czy nielubieniu nie interesują, bardziej czytam komentarze, czasem trafne podsumowania koloru albo i określenie właściwości. Wiem, ile pracy wkładasz w recenzję i Ty i Akszugor, ale jakoś nie miałam serca wam pisać o rezygnowaniu z ankiet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 4, 2014 Author Report Share Posted August 4, 2014 To kliknij, że nie Mnie też to wkurza. Może jest sposób, żeby to ominąć? Ja się nie znam na skryptach stron internetowych, ale może ktoś się zna i coś poradzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Myślę, że Administracja mogłaby to zmodyfikować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Według mnie ankiety są dobre, ale też uważam, że oddany w niej głos nie powinien windować tematu i oznaczać jako nieprzeczytanego w "nowej zawartości" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Jestem za tym, żeby ankiety zostały - nawet kosztem tego żeby pojawiały się w nowej zawartości. Oczywiście najlepiej byłoby, oddanie głosu w ankiecie nie miało wpływu na pojawianie się w nowej zawartości - ale to już temat dla Administracji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 No widać właśnie, jak ja ogarniam te ankiety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Ankietować - kliknięcie 'oznacz wszystkie fora jako przeczytane' nie boli, a taka ankieta jest jakimś miernikiem zainteresowania Twoimi recenzjami. napisał Rittel, który zazwyczaj ignoruje ankiety. Włącznie z tą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Chwilę to trwało, ale wprowadziliśmy już niezbędne zmiany. Głosy oddane w ankietach nie będą aktualizowały tematów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 4, 2014 Author Report Share Posted August 4, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kAdi Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-kwadrat Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Rewelacje - rozwiązanie idealne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts