kasiasemba Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Jakie to, jak sądzicie? wg mnie, na jednym z pierwszych miejsc jest białe Kaweco Sport Classic... gdzieś w ogonie Greta Garbo MB... :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 No oczywiście że białe Kaweco Sport Nie ma to jak od rana się pośmiać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Białe Vector i dalej dłuuuugo, dłuuuuugo nic, na końcu no powiedzmy, FC Basic srebrny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Mam kilka typów: Duke Chast Lady - Ten ze względu na TE:D kształty, barwę i to, że mało jest mężczyzn, którzy by się na niego zdecydowali... (ale w sumie też kobiet... :<) Sailor Tiny - Ten ze względu na swą smukłość, zgrabną stalówkę, "malutkość" i pewnie leciutkość: Sheaffer Targa - bo to Sheaffer Bo te stalówki są piękne, a całe pióro kojarzy mi się z jakąś wziętą Panią Bussineswoman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Najbardziej kobiece pióra, to obecnie nowe modele firmy Cross z serii Botanica: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 (edited) Krzysztof, dlaczego ty mi to robisz... nie moge go wyguglać, a chciałabym poznać detale (i cenę detaliczną ). pomożesz? Edited July 31, 2014 by kasiasemba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Kasia, jeżeli cena Cię nie powstrzyma, to g...niana stalówka powinna - nie warto, chyba że przetestujesz na żywo. Mojego Crossa Alveryn reanimuje, nawet się na forum nie przyznałam, że mam piórko spod znaku C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 Kasia, jeżeli cena Cię nie powstrzyma, to g...niana stalówka powinna - nie warto, chyba że przetestujesz na żywo. Mojego Crossa Alveryn reanimuje, nawet się na forum nie przyznałam, że mam piórko spod znaku C. Ale wszystkie są do d***? może w twoim modelu akurat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tompi Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 może Lady Agata z Watermana? Rinascimento Vienna - Visconti, Sauvage Forever Pearl - Cross, można dużo wymienić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Dziecko moje, jeżeli wymieniona stalówka z nowym wzorkiem pisze tak nieprzyjemnie, jak ta ze starej serii, to chyba po prostu tak mają. Zdecydowanie pioro do przymiarki przed zakupem Inahon wie, bo już go molestowałam z tym wszystkim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Kiedyś były Crossy z dobrymi stalówkami. Bo produkował im je Pilot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Z tą stalówką ciut mnie poniosło, po prostu rozczarowanie i trochę złości mnie ogarnęło, może nie od razu g...niane, ale raczej spodziewałam się cudu, miodu i orzeszków... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 nie moge go wyguglać, a chciałabym poznać detale (i cenę detaliczną ). pomożesz? Jak tylko Kasiu będę coś wiedzieć o cenie i dostępności, niezwłocznie Cię poinformuję... Dodam tylko, że wzorki są głęboko grawerowane i wypełnione farbą, co gwarantuje ich długowieczność... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 ach i och. no to czekam. (a co z tymi stalówkami? ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Moim skromnym zdaniem kobiecość pióra zależy od ręki, która je trzyma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 (edited) Ponownie złota łopata z mojej strony, ale tego piórka nie można nie pokazać Źródło: http://fpgeeks.com/2014/08/save-your-pennies-the-white-twsbi-mini-with-red-gold-trim-is-coming/Uważam je za bardzo kobiece nie tylko ze względu na kolor, ale także przez "torebkowy" rozmiar Warty wzmianki jest też fakt, że przez taką a nie inną kolorystykę i "okienko" bardzo lubi się z kolorowymi atramentami albo jaśniejszym błękitem. Czyli w moim odczuciu ze wszech miar kobiecości mu odmówić nie można Spotkałem się tutaj na forum z argumentem Zutki, że pióro - podobnie jak i kobieta - powinno mieć w środku tajemnice i nie powinno pokazywać wszystkiego od razu. Uważam, że mimo "okienka" nie pokazuje Wręcz przeciwnie - nabiera "magii" i głębi. Czyli takiej kobiecej subtelności. Edited December 10, 2014 by Murio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Z koloru, rozmiaru i okienka w wnioskujesz o płci pióra... hmmm... W najlepszym razie ryzykowne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Z koloru, rozmiaru i okienka w wnioskujesz o płci pióra... hmmm... W najlepszym razie ryzykowne... Ryzykownie byłoby nie wnioskować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 lejdiboja najłatwiej poznać po ogonku. tak twierdzi znajomy, który fotografuje kaszlące Tajki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Świetny wątek Ale znalezienie najbardziej kobiecego pióra było dla mnie trudne. Póki co pomyślałam o tym: No oczywiście o tych maleńkich Eversharpach w złotych obudowach: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finansista Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Najbardziej kobiecym piórem jest bez dwóch zdań Sheaffer Lady Skripsert, ale nie podejmuję się wybrać, który konkretne rodzaj wykończenia. Moja żona najczęściej używa I, II, VIII, IX i XII. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 to był taki żart, wtedy. kupiłam mężowi białe kaweco i spodobało mi się i postanowiłam go przekonać że pedalskim piórem nie będzie pisał.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Najbardziej kobiecym piórem jest bez dwóch zdań Sheaffer Lady Skripsert Ja też tak sadzę. Ale jako facet muszę brać poprawkę, że może tylko tak mi się wydaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 KAWECO SPORT CLASSIC bylo moim pierwszym zakupem jakies 3 miesiace temu kiedy to powrocilem do pior wiecznych :-)... komentarz mojej lepszej polowy... "eeee takie babskie... male" ehhhh ta ignorancja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 No dobra,... przemyślałem sprawę i stawiam na,... MB Agatha Christie,... i chyba wiecie dlaczego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts