visvamitra Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Na kickstarterze pojawił się projekt pióra wiecznego NEXUS. Design jest raczej minimalistyczny a cena chyba trochę za wysoka (23 funty). Z drugiej strony fajne jest to,że ludziom chce się jeszcze bawić w pióra, proponować nowy design, nowe rozwiązania. Jest jeszcze trochę czasu do zakończenia projektu, zastanowię się, czy go wesprę. W międzyczasie rzućcie okiem na zdjęcia i na stronę Kickstartera (właśnie z niej pochodzą zdjęcia, które wkleiłem). pomału dobiega końca projekt stworzenia serii instrumentów piśmienniczych, w tym piór wiecznych. Edited July 30, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Ja już poparłem jedno pióro na KS. Poobserwuje i to. Jak powstanie szansa na tytanowe, to wskoczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 Tak - tytanowe byłoby ciekawe. A dostałeś już poprzednie pióro z KS? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Stalówka bockowa, przynajmniej ziarno powinno mieć fajne. Stosunkowo niedrogie, design nawiązuje do wczesnych eyedropperów (gwint z przodu), nieźle zamaskowana linia łączenia sekcji z korpusem, zakręcana skuwka... Jak ja nie znoszę metalowych sekcji! Ciekawe, czy byliby skłonni zrobić edycję forumową... Edited July 30, 2014 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Tak - tytanowe byłoby ciekawe. A dostałeś już poprzednie pióro z KS? Jeszcze niegotowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 4, 2014 Author Report Share Posted August 4, 2014 No dobra - jest tytanowe. Kusi. 40 funciaków za tytanowe pióro. Nie jest tanio, ale tańszych nie znalazłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Good. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 No dobra - jest tytanowe. Kusi. 40 funciaków za tytanowe pióro. Nie jest tanio, ale tańszych nie znalazłem. I co? Zdecydowałeś się? Bo ja się poważnie zastanawiam, choć opcji już nie ma wielu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 19, 2014 Author Report Share Posted August 19, 2014 Powstrzymałem się. Kupiłem ostatnio dwa pióra a jest szansa, że będzie w tym roku forumowe Dlatego też pieniądze odłożyłem na coś specjalnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoN` Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 a jest szansa, że będzie w tym roku forumowe Rozgłaszanie takich niepotwierdzonych plotek w tym towarzystwie raczej nie należy do bezpiecznych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Ja chyba też odpuszczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 (edited) Ktoś powiedział pióro forumowe? To ja zacznę listę:0. ja Edited August 19, 2014 by Zero Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Ktoś powiedział pióro forumowe? To ja zacznę listę: 0. ja 1.ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 Panowie - to nie ten temat Napisałem, że jest szansa. W ubiegłym roku też była szansa, ale nie wyszło. Nie mam przecieków, po prostu jestem niepoprawnym optymistą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 mój Padre zawsze mnie powtarzał: ja to w wojsku d***. trzeba podać stopień, jednostkę i hasło, nawet jak się puka do własnego mieszkania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 mój Padre zawsze mnie powtarzał: ja to w wojsku d***. trzeba podać stopień, jednostkę i hasło, nawet jak się puka do własnego mieszkania. patrz jak dobrze że nie jesteśmy w wojsku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 to w niczym nie przeszkadza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 ja to w wojsku d*** Po prostu zazdrościsz że nie jesteś na początku listy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 mój Padre zawsze mnie powtarzał: ja to w wojsku d***. trzeba podać stopień, jednostkę i hasło, nawet jak się puka do własnego mieszkania. tak robi młode wojsko, starzy robią jak chcą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 mój ojciec był we wojsku gdzieś w połowie lat 70., wtedy to nawet dziadki musieli tak robić. Po prostu zazdrościsz że nie jesteś na początku listy. a do czego ta kolejka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts