Thomas Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Witam Serdecznie wszystkich uzależnionych pióromaniaków. Moja groźba z tematu maila jest jak najbardziej uzasadniona. Już tłumaczę dlaczego. Żyje sobie człowiek spokojnie, odkłada zarobione grosiki do skarpety i któregoś pięknego wieczora nieświadom zagrożenia zagląda na Wasze forum, czyta, czyta, czyta...i co? I tak się wciąga że szlag trafia cały misterny plan oszczędzania. W skarpecie zrobiła się dziura jak lej po bombie i wygląda na to, że tak już zostanie. Najpierw kupione pióro, potem etui do tegoż pióra następnie dwie flaszki atrametu trzecia flacha już zamówiona, płynie do mnie z kraju kwitnącej wiśni i już upatrzone kolejne pióro, do którego oczki mi się śmieją. Obok logo Waszego forum powinniście dać wyraźne ostrzeżenie, że zaglądanie grozi ciężkim uzależnieniem i drenażem portfela :-) Trzymajcie się ciepło (to chyba nie będzie trudne przy takich upałach) i do zobaczenia na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Hie hie. witaj wśród swoich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Lepiej nie zaglądaj na fora o zegarkach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Paaaanie, ja zbieram na Golfa II. Poważnie rozważam zakup Sailora 1911... drugiego. Bo bym miał w dwóch kolorach. Witaj wśród chorych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Przed zarejestrowaniem skonsultuj się z żoną i ustaw zdolność kredytową w banku Dobry wieczór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Poważnie rozważam zakup Sailora 1911... drugiego. Żaaaaart? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Witaj Lepiej nie konsultuj się z żoną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 Rittel zapóźno, już tam zaglądałem swego czsu. Szczęśliwie skończyło się tylko na zakupie Tissota PR516 i Gshocka GW 6900A, ale i tak bolało. Od tego czsu już tam nie zaglądam ;-) Piter22 Ha, przypadkiem Sailor 1911 to właśnie to pióro, o którym pisałem że "oczki mi się do niego śmieją" także i u mnie ono mam nadzieję niedługo zagości. Kasiasemba, Ann Dobrze,że tu sami swoi, bo jak mnie za rok komornik będzie ganiał za niezapłacone rachunki to przynajmniej na forum mnie zrozumiecie i będę miał komu wypłakać się w mankiet :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Żaaaaart? Nie, nie żart. 21k, H-F, czyli to samo co mam, tylko burgund... No chodzi za mną. I wiem, że niestety kupię. Może dam radę uzbierać na Golfa, ale Sailor... I tak będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 @Thomas - ja mam G-Shocka G-9100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 o dziwo trafilem tu z forum o zegarkach sic! ale przyznam ze zegarki to o wiele bardziej kosztowne hobby. tutaj za 2k jest pioro z najwyzszej polki (poza limitkami) a tam... 2k to "budzetowiec" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Hej! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silesiaus Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 nie każdy ma ministerialną pensję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 Piter22 To ja w ramach rewanżu też zaczne zbierać na golfa i będziemy kwita :-D. Przepraszamz za offtopic...najpierw zegarki, a teraz samochody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Offtop w przywitaniu? Przecież to nie OT Zbieraj na Golfa. Możesz mi nawet kupić, ja niestety nie mam stałej pracy Więc jest ciężej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 Ze stałą pracą też kokosów nie ma, przynajmniej umnie... a Golfa Ci nie kupię :-) zapomnij. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) tutaj za 2k jest pioro z najwyzszej polki (poza limitkami) a tam... 2k to "budzetowiec" Pióra za 2k zwykle można upolować w cenach poniżej 1k. Co jest o tyle istotne, że jeśli tempo podwyżek się utrzyma, niedługo poniżej 2 tysiaków w sklepie nie uświadczy się normalnej złotej stalówki. Edited July 30, 2014 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urban_ct Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Witaj :-) Ja też wzdycham do Sailora... widać ma COŚ w sobie;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Ma, zwłaszcza, że niektórzy wzdychają do kolejnego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Witaj :-) Ja też wzdycham do Sailora... widać ma COŚ w sobie;-) Mój miał, na ten przykład, cytuję kolegę pitera, najbardziej z.....ą stalówkę na świecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-kwadrat Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Witaj, Lang may yer lum reek! Ja na szczęście nie muszę zbierać na Golfa ale po tym jak mi się bawełniany sweter zbuntował w praniu to mogę zbierać na golf. ;-) Zegarki faktycznie droższe - raz po raz zdarza mi się zanurzyć w internetowe oglądanie czasomierzy i za każdym razem ceny mnie negatywnie zaskakują. Chyba nie potrafię zrozumieć co tyle kosztuje w G-shocku więc się przez ceny z nich wyleczyłem, mój Tissot wymaga serwisu więc klasyczne zegarki też mnie nie przekonują do wydania fortuny. Potrafię dostrzec piękno ruchu wskazówki w zegarku mechanicznym ale myślę, że Seiko 5 w pełni by mi wystarczył. A na co dzień kwarcowy Casio w klasycznej szacie na razie wystarcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 Co tyle kosztuje w G-shocku? To samo co w ifonie czy Ipadzie za ponad 3000 zł - czyli marka i dobry marketing :-) Jak ktoś potrafi się z tego wyleczyć jak Ty z G-shocka to jest do przodu ładnych parę groszy, a jak nie, to płacz i płać człowieku :-D To oczywiście dobre jakościowo produkty,ale cena wzięta z sufitu przynajmniej jak na nasze polskie warunki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Mój miał, na ten przykład, cytuję kolegę pitera, najbardziej z.....ą stalówkę na świecie Mój też miał, ale się zawziąłem, nakupiłem micromesha i już jest lepiej. Do tego stopnia, że ostatnimi czasy przybyły mi trzy kolejne. Chyba w którymś momencie naprawdę mieli felerną serię. Pomijając fakt, że H-F w wersji 21K to nawet nie igła, tylko po prostu szydło. Edited July 30, 2014 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts