kasiasemba Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Znaczy ten, lever fill chyba. Mam kilka, do tej pory nie było problemu, bo po prostu otwierałam i zasysałam do gumowego saka, ale mam jedno, Servexa, którego nie da się otworzyć, i nie radzę sobie z napełnianiem. Jak odciągam wichajster, to wypluwa co ma w środku, zamaczam w atramencie i wkładam wichajster na miejsce, zasysa, ale mało, na oko 1/3 pojemności. a ja bym chciała więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Może ktoś przy nim majstrował i nie włożył rurki na miejsce? Jeśli jej nie ma to niestety nie pociągnie dużo więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Parę razy popompuj. To nie Touchdown, nie uszkodzisz ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 (edited) Hmm... Przy dźwigience woreczek jest zwykle ściskany na prawie całej długości. To nie aerometryk - powinno nabierać dużo za pierwszym pociągnięciem. Może ma dziurę w woreczku? Szkoda, że nie można zajrzeć do środka. Nie ma śladów atramentu (ew. odbarwień po dawnym wycieku) w okolicach dźwigienki? Edited July 18, 2014 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 18, 2014 Author Report Share Posted July 18, 2014 nie ma zadnych sladów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 No dobra, a stalówkę zanurzasz w atramencie do poziomu breather hole, czy aż do sekcji? Bo ten otwór działa tylko w piórach, w których spływak jest idealnie spasowany ze stalówką i się nie odkształcił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 19, 2014 Author Report Share Posted July 19, 2014 Zanurzałam po samą szyję. Hm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Jak odciągam wichajster, to wypluwa co ma w środku, zamaczam w atramencie i wkładam wichajster na miejsce, zasysa, ale mało, na oko 1/3 pojemności. a ja bym chciała więcej o, a myślałam już, że to tylko mnie się tak robi, nie jestem sama :') Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts