visvamitra Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 (edited) Próbkę ASUKA BROWN i czterech innych Wancherów dostałem od Romiiego. Dziękuję uprzejmie. Zachęcam do zapoznania się z zestawieniem autorstwa Rommiego. W recenzjach tych poszedłem na łatwiznę. W weekend przygotowałem zestawienie. Później z zestawienia powycinałem części poświęcone kolejnym kolorom i przez następne pięć dni powklejam je jako mini-recenzje poszczególnych kolorów a w sobotę wrzucę zestawienie wszystkich. Tym sposobem coś będzie się działo na forum codziennie Nazwy kolorów atramentów z serii Szlak Jedwabny (Wancher Silk Road) odnoszą się do spraw związanych z tymże lub historią Japonii. Nazwa atramentu ASUKA BROWN nawiązuje do okresu Asuka w historii Japonii, w czasie którego na terenie kraju powstało 46 świątyń buddyjskich i silnie rozwijała się architektura i sztuka. Popatrzmy. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Wancher Kolor: Asuka Brown Opakowanie: kałamarze o pojemności 100 i 30 ml Cena: ok. 50 - 60 PLN z kosztami wysyłki do PL. Nasycenie:dobre Przepływ: bardzo dobry Cieniowanie: umiarkowane Jakość linii: dobra na większości papierów Osadzanie się na stalówce: NIE na blaszce B Pilota 78G Wpełzanie na stalówkę: NIE na blaszce B Pilota 78G Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: przebija trochę, ale nie jest źle Strzępienie: czasami, na papierze podłej jakości Wysychanie: Inne: podoba mi się RHODIA Papier firmowy Edited July 11, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Z tych wszystkich kolorów Wancher-a to jedyny, który mi odpowiada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 11, 2014 Author Report Share Posted July 11, 2014 Jak na mój gust za słabo cieniuje, ale jest fajny. Mnie podobaja sie Wanchery - może z wyjątkiem Tenmoku Black. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Fajny, taki lekko blady na tym papierze firmowym. Cieniowanie słabe, ale czasami dobrze mieć coś subtelnego. Te 50-60zł to za 100ml, czy 30? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 7-8 USD kosztuje butelka 100ml, promocyjna cena w sklepie była 3,50 USD, przesyłka z Japonii 15 USD. Za komplet atramentów 5 kolorów + jeszcze kilka innych rzeczy zapłaciłem za przesyłkę 18USD. http://www.ebay.pl/itm/380804482321 Pozdrawiam Romii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts