visvamitra Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 (edited) Próbkę Ebine Violet i czterech innych Wancherów dostałem od Romiiego. Dziękuję uprzejmie. Zachęcam do zapoznania się z zestawieniem autorstwa Rommiego. W recenzjach tych poszedłem na łatwiznę. W weekend przygotowałem zestawienie. Później z zestawienia powycinałem części poświęcone kolejnym kolorom i przez następne pięć dni powklejam je jako mini-recenzje poszczególnych kolorów a w sobotę wrzucę zestawienie wszystkich. Tym sposobem coś będzie się działo na forum codziennie Kolory atramentów z serii Szlak Jedwabny (Wancher Slk Road) odnoszą się do spraw związanych z tymże lub historia Japonii. Ebine Violet to kolor zainspirowany barwą kwiatów storczyka Calanthe Popatrzmy. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Wancher Kolor: Ebine Violet Opakowanie: kiedyś były kałamarza 100 ml, teraz są dostępne chyba mniejsze pojemności Cena: ok. 50 - 60 PLN z kosztami wysyłki do PL. Nasycenie: bardzo dobre Przepływ: bardzo dobry Cieniowanie: widoczne Jakość linii: dobra na większości papierów Osadzanie się na stalówce: NIE na blaszce B Pilota 78G Wpełzanie na stalówkę: NIE na blaszce B Pilota 78G Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: przebija trochę, ale nie jest źle Strzępienie: czasami, na papierze podłej jakości Wysychanie: znośne Inne: mimo ze nie przepadam za szarym, to ten zachowałbym, gdybym miał flaszkę. Na przykład do adresowania kopert na Antarktydę albo do Lasów Równikowych. RHODIA Papier firmowy Porównanie z innymi kolorami (zdjęcie) Edited July 7, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoN` Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Inne: mimo ze nie przepadam za szarym, to ten zachowałbym, gdybym miał flaszkę. Na przykład do adresowania kopert na Antarktydę albo do Lasów Równikowych. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 7, 2014 Author Report Share Posted July 7, 2014 ehh. Znowu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 ehh. Znowu. Consuetude altera natura est... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Czyżby z tego atramentu wydzielały się jakieś substancje negatywnie wpływające na użytkownika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 (edited) Drobne uzupełnienie jeśli chodzi o kałamarze - dostępne są objętości 30 ml i 100 ml. Fotka poniżej. Oba opakowania są szklane. Edited July 7, 2014 by Romii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Ten mały wyglądałby super gdyby nie ta słoikowa zakrętka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 tez rzucilo mi sie w oczy "nie przepadam za szarym ten jest ok" kolor fajny. jak wszystkie roze/fiolety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 7, 2014 Author Report Share Posted July 7, 2014 No juz dajcie spokój Jutro będzie lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Drobne uzupełnienie jeśli chodzi o kałamarze - dostępne są objętości 30 ml i 100 ml. Fotka poniżej. Oba opakowania są szklane. AAAAA! Mały jest świetny tez rzucilo mi sie w oczy "nie przepadam za szarym ten jest ok" kolor fajny. jak wszystkie roze/fiolety Zostawcie WAWV w spokoju! Nawet mistrzowie miewają chwile słabości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 To nie była chwila słabości tylko test na spostrzegawczość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 8, 2014 Author Report Share Posted July 8, 2014 Romii ma rację Tylko was sprawdzałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoN` Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Romii ma rację Tylko was sprawdzałem Sprawdzałeś czy przypadkiem nie oglądamy tylko obrazków i czy jest sens cokolwiek pisać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 20, 2014 Author Report Share Posted October 20, 2014 Postanowiłem (po raz kolejny, może tym razem się uda) pracować systematycznie nad pismem w oparciu o książkę Freda Eagera. Dzisiaj bawiłem się Pilotem 788G nabitym resztką Ebine Violet od Romiego. Lubię ten atrament. Ciekawe, czy tym razem wystarczy mi motywacji i samodyscypliny do ćwiczeń pisma? W sumie, jeśli wytrzymam miesiąć, stanie się to nawykiem. A nawyki trudno zmienić. Dlatego trzeba wyrabiać sobie te dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Gdyby na przeszkodzie miał stać brak Ebine Violet to chętnie podeślę kolejna próbkę. Wytrwałości Ci życzę - ja czekam na jakiś impuls - jak na razie dalej bazgrze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts