Ender Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 W ramach wiekopomnego dzieła,... czyli wyjazdu całą rodzinką na wakacje,... zaopatrzyłem się w mały niezbędnik pióromaniaka,... czyli cosik takowego... pierwsze testy wodą przeprowadzone pomyślnie i teraz czas na zastanowienie się nadszedł... jakie pióra i jaki atrament ma mi towarzyszyć w tej męce... zwanej urlopem... bo wypoczynek toż to nie będzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Ciekawostka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 jakie pióra i jaki atrament ma mi towarzyszyć w tej męce... zwanej urlopem... bo wypoczynek toż to nie będzie... Cóż za wisielcze nastawienie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted July 4, 2014 Author Report Share Posted July 4, 2014 Cóż za wisielcze nastawienie! To nie nastawienie... to doświadczenie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 To nie nastawienie... to doświadczenie... O, zawsze bywało tak źle? Pióro w torbę i pisz wiersze na plaży w świetle zachodzącego słońca! ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 ja jak będę gdzieś jechał, biorę ładownicę z probówkami 5ml typu Falcon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Ja na jedno pióro bym się nie mogła zdecydować.... Pewnie cały naleśnik by jechał ze mną Ender biorąc pióro bądź pióra Twoje nastawienie powinno być odrobinę pozytywniejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted July 5, 2014 Author Report Share Posted July 5, 2014 (edited) Piór w rzeczy samej par parę będzie,... tylko kolor jeden na dolewki,... A ustrojstwo wydaje się dobrze być zabezpieczone przed stłuczkami... nie wiem jak probówki... Edited July 5, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted July 6, 2014 Author Report Share Posted July 6, 2014 O, zawsze bywało tak źle? Pióro w torbę i pisz wiersze na plaży w świetle zachodzącego słońca! ;D Nie,… no skąd,… tylko teraz wakacje, urlop, jak zwał tak zwał, to wypoczynkiem są dla pociech,... nie dla mnie czy tym bardziej mojej lepszej połowy... ale chyba takie jest prawo dżungli... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Ender, pozwól mi zadedykować Ci tę piosnkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 @Ender - to ten wynalazek od Visconti'ego? Jeśli można wiedzieć, to gdzie i za jak wiele go dorwałeś? W PL szukałem i jakoś słabo mi szło...w necie nie widać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted July 6, 2014 Author Report Share Posted July 6, 2014 Ender, pozwól mi zadedykować Ci tę piosnkę Bardzo dziękuję,... już mi lepiej,... pewna myśl mnie naszła, zainspirowana Twą dedykacyjną pieśnią,... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted July 6, 2014 Author Report Share Posted July 6, 2014 @Ender - to ten wynalazek od Visconti'ego? Jeśli można wiedzieć, to gdzie i za jak wiele go dorwałeś? W PL szukałem i jakoś słabo mi szło...w necie nie widać... Kiedyś tak, zapytałem niechcący w Kaligrafie,... nie mieli, ale zdobyli,... a ceny dokładnej nie pomnę, bo jeszcze etui potrójne nabywałem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 pewna myśl mnie naszła, zainspirowana Twą dedykacyjną pieśnią,... żeby wysłać dzieci na kolonie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 nie wiem jak probówki... probówki bardzo dobrze, ale takie probówki: http://allchemik.pl/opis/4438513/cryovial-probowka-pp-z-nakretka-5-ml-10-szt.html ich średnica pozwala spokojnie tankować nawet takie pióra jak lamy 2000 lub twsbi 580 lub dolce vita naranja, a dzięki stożkowatemu dnu można wyssać atrament niemalże w całości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted July 7, 2014 Author Report Share Posted July 7, 2014 żeby wysłać dzieci na kolonie? Bingo!... gdyby nie to, że to mniejsze za małe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted July 7, 2014 Author Report Share Posted July 7, 2014 probówki bardzo dobrze, ale takie probówki: http://allchemik.pl/opis/4438513/cryovial-probowka-pp-z-nakretka-5-ml-10-szt.html ich średnica pozwala spokojnie tankować nawet takie pióra jak lamy 2000 lub twsbi 580 lub dolce vita naranja, a dzięki stożkowatemu dnu można wyssać atrament niemalże w całości. O,... przydatne ustrojstwa,... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Bingo!... gdyby nie to, że to mniejsze za małe... Jeszcze tylko trochę, parę lat... Wytrzymajcie, żołnierzu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts