mac Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Czesc, kupilem sobie pioro Hero 332 oraz niebieski atrament Hero No.61. Niestety pioro szybko zasycha i musze pomoczyc stalowke by zaczelo znow pisac. Czy to normalne? Od czasow podstawowki nie pisalem piórem więc nie jestem pewien czy to aby poprawne? Byłbym wdzięczny za pomoc w tej sprawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Tak, to normalne. Da się lekko zatrzymać to przysychanie, ale nie spodziewaj się cudów po piórze za niespełna 3 złote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted July 3, 2014 Author Report Share Posted July 3, 2014 Oczywiscie rozumiem, ze nie bedzie szalu po takim piorze, ale myslalem, ze po prostu bedzie pisac. Ja zaplacilem 4zl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 I tak jest z tym nieźle, nowe Parkery za 100zł potrafią sprawować się gorzej od tego Hero Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Oczywiscie rozumiem, ze nie bedzie szalu po takim piorze, ale myslalem, ze po prostu bedzie pisac. Ja zaplacilem 4zl Przepłaciłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Może być też tak, że atrament jest fikuśny, te z Hero mogą sprawiać problemy, np. mój czarny heroł za złotychpińcdziesiąt zapychał mi codziennie White Feather 603. Spróbuj z innym atramentem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 A ja tu czuję Herba a nie Hero Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted July 4, 2014 Author Report Share Posted July 4, 2014 Nie wiem, nie znam sie. W srodku oznaczenie mam takie: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/54/Hero332inkfillerenl1.JPG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadzinisko Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 To naprawdę może być wina atramentu. Kupiłem niedawno dla eksperymentu komplet atramentów Hero (a po 2,70 były, to "szarpnąłem się" na wszystkie) i niebieski ma tendencję do zasychania. Po tym jak pióro postało 2 dni bez używania to musiałem trochę rozpisać żeby dobrze płynął. Nie jest to pióro najwyższej jakości, ale wcześniej nie miało takiego problemu z żadnym... Eee... Chyba tylko zielony Parker w nim był... czyli z jednym atramentem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted September 7, 2014 Author Report Share Posted September 7, 2014 Problem udało mi się w końcu rozwiązać. Winne były szczeliny wokół punktu montażowego zaczepu - był swobodny przepływ powietrza i pióro zasychało bardzo szybko. Uszczelnilem więc te otwory silikonem w miarę estetycznie i pióro przestało zasychać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts