ArielN Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Spotkanie PWF w Warszawie – lipiec 2014 W sobotę (12 lipca) w stolicy Polski będą działy się wyjątkowe rzeczy. Przyjdź na spotkanie czytelników piorawieczneforum.pl. Temat przewodni: Moje ulubione pióro wieczne. Dlaczego właśnie to?Co będziemy robić?Każdy będzie miał szansę opowiedzieć uczestnikom spotkania o swoim ulubionym piórze. Z jakiego powodu je wybrał? Co spowodowało, że najbardziej przypadło mu do gustu?Co jeszcze?1. Weź sobie pióro. Za darmo.Pudełko wypchane piórami wiecznymi po same brzegi. Wszystkie z nich do wzięcia zupełnie za darmo. Nie zabraknie części zapasowych/zamiennych.2. Prześwietlimy Parkera I.M.Pióro, które stało się symbolem nijakości współczesnych piór wiecznych. Czy rzeczywiście jest z nim coś nie tak? Sprawdzimy to doświadczalnie. 3. Montblanc Meisterstuck 149. Duże czy za duże?Przekonamy się w jakim celu zostało stworzone Montblanc 149. Czy nim w ogóle da się wygodnie pisać?4. Parker Penman Sapphire. Atrament, który okrada właściciela.Ceny Penmana Sapphire’a galopują. Na rynku za jedną butelkę trzeba zapłacić około 150-200 złotych. Wyjątkowy kolor czy marketingowa legenda? Zobaczymy na żywo. Ponadto:- tyle piór, ile damy radę unieść. Do oglądania i testowania.- zaciągnij się! Mnóstwo atramentów. Wymiana próbek, przelewanie, napełnianie.- giełda piór wiecznych. Wystaw i sprzedaj/wymień/kup.- podziel się wiedzą. Zadaj nurtujące Cię pytanie dotyczące piór, na które odpowiedzi nie zna Google. Pomogą Ci forumowi specjaliści.- napraw swoje pióro. Na sali będzie lekarz – doktor pracujący na oddziale piórochirurgii.Data: 12 lipca w samo południe.Miejsce: ogródek kawiarni Hostelu Wilson, ul. Felińskiego 37. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 2, 2014 Author Report Share Posted July 2, 2014 Lista obecności zaczerpnięta z tego tematu. 1. ArielN 2. Rittel 3. Os. towarzysząca (Rittel) 4. Kitek 5. Basia 6. Visvamitra 7. Alveryn 8. papri 9. empi 10. Cwiekoszczak 11. Nicpoń 12. Os. towarzysząca (Nicpoń) 13. 8868 14.... Dopisujemy się poprzez skopiowanie listy i dodanie swojego loginu przy kolejnym numerze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Brzmi dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 2, 2014 Author Report Share Posted July 2, 2014 Swoją obecność zapowiedział (i w tej samej sekundzie potwierdził) światowej sławy paparazzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Maciej Wardecki się wybiera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 2, 2014 Author Report Share Posted July 2, 2014 Maciej Wardecki się wybiera? [...]Na sali będzie lekarz – doktor pracujący na oddziale piórochirurgii.[...] Tego jeszcze nie jesteśmy pewni, ale Ty się wybierasz . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Szkoda, że nie będę mógł przyjechać :/ Czekam na fotorelację ze spotkania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwia1gb Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 1. ArielN 2. Rittel 3. Os. towarzysząca (Rittel) 4. Kitek 5. Basia 6. Visvamitra 7. Alveryn 8. papri 9. empi 10. Cwiekoszczak 11. Nicpoń 12. Os. towarzysząca (Nicpoń) 13. 8868 14. Sylwia1gb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Liczę na to, że uda mi się dotrzeć tym razem. Nie dopisuję się narazie, ale zobaczymy. Także poza lekarzem możliwe, że będzie też sanitariusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 To czekamy jeszcze na pielęgniarkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 @Piter22 - trzymam kciuki. Fajnie jest zobaczyć twarze ukryte pod nickami albo - w niektórych przypadkach - paszczą krokodyla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 To i ja tym razem chętnie przyjdę! 1. ArielN 2. Rittel 3. Os. towarzysząca (Rittel) 4. Kitek 5. Basia 6. Visvamitra 7. Alveryn 8. papri 9. empi 10. Cwiekoszczak 11. Nicpoń 12. Os. towarzysząca (Nicpoń) 13. 8868 14. Sylwia1gb 15. Tomasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 To czekamy jeszcze na pielęgniarkę Mogę być pielęgniarką, o ile moją jedyną funkcją będzie podawanie skalpela Będę na 77%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Babcia niestety będzie na 0%, siła wyższa i obowiązkowy Sabat Czarownic na Wschodzie stoi na przeszkodzie. A ja moim wiedźmom podpadać nie będę Wnusia, wyślę Ci kałamarz, ale w następnym tygodniu, Bilobil się skończył i zapomniałam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Babcia niestety będzie na 0%, siła wyższa i obowiązkowy Sabat Czarownic na Wschodzie stoi na przeszkodzie. A ja moim wiedźmom podpadać nie będę Wnusia, wyślę Ci kałamarz, ale w następnym tygodniu, Bilobil się skończył i zapomniałam :< No tak, są ważni i ważniejsi... Trudno, ja się narzucała nie będę... Nie ma sprawy. Poczekam, potrenuję charakter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Mogę być pielęgniarką, o ile moją jedyną funkcją będzie podawanie skalpela Będę na 77%. sistra bez osierdzia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 I miłosierdzia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 6, 2014 Author Report Share Posted July 6, 2014 Ustaliliśmy już miejsce spotkania. Widzimy się w ogródku kawiarni Hostelu Wilson, która znajduje się na skąpanym w zieleni Żoliborzu. Dokładny adres: ul. Felińskiego 37. Kilka minut drogi od stacji metra Plac Wilsona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Czy spotkanie ma charakter otwarty? Czyli czy może przyjść ktoś niewpisany na listę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 7, 2014 Author Report Share Posted July 7, 2014 Naturalnie . Może przyjść każdy chętny, bez konieczności wpisywania się na listę. Wcześniejsza informacja o przybyciu byłaby jednak bardzo pomocna, ponieważ ilość miejsc w ogródku jest ograniczona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Dziękuję Mam nadzieję, że miejsca i tak wystarczy dla wszystkich! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Ryzyko mojego udziału wzrosło do 92%. Pora więc dopisać się do listy. 1. ArielN 2. Rittel 3. Os. towarzysząca (Rittel) 4. Kitek 5. Basia 6. Visvamitra 7. Alveryn 8. papri 9. empi 10. Cwiekoszczak 11. Nicpoń 12. Os. towarzysząca (Nicpoń) 13. 8868 14. Sylwia1gb 15. Tomasz 16. bosa 17.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 1. ArielN 2. Rittel 3. Os. towarzysząca (Rittel) 4. Kitek 5. Basia 6. Visvamitra 7. Alveryn 8. papri 9. empi 10. Cwiekoszczak 11. Nicpoń 12. Os. towarzysząca (Nicpoń) 13. 8868 14. Sylwia1gb 15. Tomasz 16. bosa 17. Piter22 18.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 (edited) No, no, będzie się działo. Edited July 7, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadzinisko Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 (edited) A może wpaść całkowicie nowy użyszkodnik forum na... hmmm... perwersa? Edited July 7, 2014 by Gadzinisko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts