visvamitra Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Anthracite ma dość specyficzny kolor: fioletowawo-szary. Kiedy linia jest mokra kojarzy mi się trochę z brzuchem pstrąga, kiedy wysycha szarzeje. Skany klasycznie trochę przekłamują obraz, więc pierwszy skan potraktujcie poglądowo. Może uda mi się wyskoczyć dzisiaj z aparatem w plener. Jeśli tak wrzucę pod receznajmi szarych zdjęcia dzieł Pollacka. Próbkę Antracytu otrzymałem od Mariusza, za co uprzejmie dziękuję. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Standardgraph Kolor: Anthracite Opakowanie: kałamarz Cena: 12 - 15 PLN Nasycenie: umiarkowane / dobre Przepływ: dobry w Pilocie 78G z blaszka B Cieniowanie: jest, ale nie podoba mi się Jakość linii: dobra na większości papierów Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: przebija trochę, ale nie jest źle Strzępienie: czasami, na papierze podłej jakości Wysychanie: znośne Inne: Nie, dziękuję. 1. W kalendarzu LEB MODEL (skany) 2. W firmowym notatniku RHODIA - zdjęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Mi się podoba. Nie jest to najlepszy atrament jaki widziałem, ale dość ciekawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted June 29, 2014 Author Report Share Posted June 29, 2014 To jeszcze zdjęcie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Trochę jednak jakby za fioletowy... Szary musi być szary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 "a węgiel to koks, to antracyt." kolor tego antracytu nie spełnia PN42. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts