_ded_ Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Dziś przyszło pióro, które wylicytowałem parę dni temu. Parker Junior, zgrabne cygarko z 1969 roku. Ale najważniejsza stalówka - 14k, lekko ścięta i flex. Przyszło błyskawicznie, bardzo chciałem je mieć przed weekendem. Wiadomo nowa zabaweczka i nieco wolnego czasu... Więc zatankowałem, sprawdziłem jak pisze - świetnie pisze - rozebrałem, wymyłem, wypolerowałem na cacy i chyba za bardzo bo się wysmykło i zapikowało w wiadomy sposób. Stalówką w dół. No i proszę mi wierzyć że wymyśliłem kilka nowych słów. Proszę spojrzeć na fotki i powiedzieć mi komu to oddać? Tzn ja wiem że na Chmielną, ale może gdzieś bliżej Krakowa ktoś mi to wyklepie pięknie? http://www.garnek.pl/edek1 http://www.garnek.pl/edek1/28054071/parker-wyladowal-02 http://www.garnek.pl/edek1/28054069/parker-wyladowal-04 Rozpacz i lekka furia normalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Nie, no "ładnie" zasunęła o glebę ta stalka. Masz szczęście, że to 14k, a nie stalowa. Może da się wyklepać...posłałem Ci PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Ale żeś dupnął, Kolego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Musiało zaboleć. Współczuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Au. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Może któryś z naszych pen docorów? Piter - Alveryn? Ale to chyba nie będzie łatwa naprawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Przez przypadek wyszła Ci stalówka, którą nazywają Naginata Concord. http://3.bp.blogspot.com/-Nvf6KMCFZTk/TnjLzzjVq1I/AAAAAAAACPw/DBqQM-sLPUM/s1600/IMG_0213-blog-WM.jpg Ludzie płacą za taką ciężką kasę, a Ty masz za friko. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 A więc to Ty kupiłeś to piórko, które licytowałam, ale nie zdążyłam na finał aukcji! Ale współczuję. Mam nadzieję, że da się naprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 no dupłem... Jedyna pociecha w tym że to jedno z trzech kupionych w zeszłym tygodniu. No i że się da naprawić mam nadzieję. Inaczej szkoda było było. Tyle lat pisało aż trafiło na mnie, mistrza zręczności Dzięki za szybką odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 (edited) Masz szczęście, że stalówka się zawinęła, bez wyraźnej krawędzi zgięcia. Powinno się wyprostować bez śladu. Edited June 18, 2014 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 No, zutko, wychodzi na to że to ja, chociaz wychodzi również na to że nie mi było pisane W każdym razie łatwo nie jest. Muszę je pokochać teraz Albo to znak żeby przystopować z kupowaniem eeee..napewno nieee Czyli Parker Junior Concord? Są chętni? Dziękuję Państwu za tak liczny odzew mimo mundkowych rozgrywek. Opowiem jak reanimacja się powiedzie. Dzięki Alveryn, znaczy jest nadzieja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 ale co, sam będziesz próbował?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Mnie jeszcze nigdy pióro nie spadło na ziemię, nie mówiąc o pogięciu stalówki. I zawsze zachodzę w głowę, jak ludzie to robią, że im się "wymsknie" i... hm... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 (edited) Mnie jeszcze nigdy pióro nie spadło na ziemię, nie mówiąc o pogięciu stalówki. I zawsze zachodzę w głowę, jak ludzie to robią, że im się "wymsknie" i... hm... a wiesz co to "dezintegracja sensoryczna "? Edited June 18, 2014 by kasiasemba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 Mam dobre chęci lecz zupełny brak doświadczeń i wiedzy o stalówkach (oprócz demolowania ) Szkoda na pierwszy ogień tak starego i dobrze zachowanego piórka. Prawdę mówiąc to żal mi nawet tych "nonejmów" co je w celu edukacyjnym nabyłem. Żeby chlastać i szlifować i pruć. Muszę dojrzeć A pewnie i tak nauka na tanich blaszkach może mieć marne zastosowanie w przypadku tych bardziej cennych z lepszych materiałów. Tak więc póki co tylko dobre chęci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 No właśnie tego nie wiadomo. Samo się dzieje. Przecież jakby było wiadomo jak to by się człowiek wziął i położył na moment.. Pośpiech mi pomógł tym razem i zbyt dobry nastrój. Tak to widzę. Przy pielęgnacji pióra rzeba się nie śpieszyć i być ponurym. Proste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 a wiesz co to "dezintegracja sensoryczna "? Nie, nigdy nie chorowałem. Ale chętnie posłucham, opowidz o swojej chorobie _ded_ głowa do góry, będzie dobrze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 No wiem, tylko żal bo już balonik był, ale odleciał. Se zdezintegruje sensora za karę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Nie, nigdy nie chorowałem. Ale chętnie posłucham, opowidz o swojej chorobie normalnie, są to dziurawe ręce, tylko mądrzej powiedziane ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Myślałem przed wejściem w zdjęcia, że to leciutko się pokrzywiło, wchodzę i oczy jak pińć złotych To jest największy ból, jak jeszcze nie nacieszyłeś się piórem a coś się z nim stało ;_; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted June 19, 2014 Author Report Share Posted June 19, 2014 No, widzę że rozumiesz. Z pięć linijek zdążyłem napisać. Jest ból, ale jest też nadzieja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Tak sobie myślałam ostatnio, czy udało Ci się naprawić to pióro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 Uratowane Wrociło do mnie kolka dni temu. Podziękowania dla piter22. Zostały jedynie minimalne ślady po kontuzji. Działa jak należy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 A z którą stalką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 Ano z tą co się poturbowała, jeśli o to pytasz. Ta sama co jest na fotkach w pierwszym poście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts