toyota Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Witam. Dzisiaj przez przypadek przygarnąłem do swojej kolekcji kolejne piórko. Tym razem w ręce wpadł mi Bossman. Mało jest informacji o tym piórze, prawdopodobnie nie należy do "śmietanki", nie mniej pisze bardzo ładnie. Oznaczenia jakie ma na stalówce to: "Iridium Point Bossman", a na spływaku widnieje cyfra "1". Z tego co słyszałem, to w tych piórach rozmiar stalówki wyrażany jest w przedziale od 0 do 9. Skuwka jest gwintowana, co zapobiega jej spadnięciu. Po jej zdjęciu możemy ją zakręcić na tyle pióra, gdzie znajduje się do tego specjalny gwint. Mam pytanie do znawców tematu: jaki typ nabojów pasuje do tego pióra? Tymczasowo zaaplikowałem mu nabój Pelikana, ale wydaje mi się, że wchodzi zbyt płytko. Może ktoś ma jakiś pomysł? A to fotki mojego nabytku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Fajne piórko. I nick Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Fajne piórko. I nick O awatarze zapomniałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 O awatarze zapomniałeś Wtedy jeszcze nie miał. Sugerujesz, że Krecik jeździł Toyotą? Miał dobry gust. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyota Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Dziękuję za zainteresowanie nickiem i avatarem , ale w dalszym ciągu czekam na podpowiedź dotyczącą nabojów do tego pióra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Wtedy jeszcze nie miał. Sugerujesz, że Krecik jeździł Toyotą? Miał dobry gust. Ba! W jednym odcinku śmigał z Jeżykiem i Myszką olskulowym modelem toyota, a zwykłe naboje nie pasują? No wiesz, takie co można w każdym papierniczym dostać: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyota Posted June 12, 2014 Author Report Share Posted June 12, 2014 To może być pomysł. Nawet o tym nie pomyślałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts