Romii Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 (edited) Witajcie, Kiedyś pochwaliłem się, że zamówiłem na ebay-u pióro Picasso - spodobało mi się i niezależnie od tego jak będzie pisać postanowiłem je kupić. Pióro przyszło dzisiaj i zaskoczyło mnie pozytywnie - szczególnie że kosztowało 5 funtów + 7 funtów przesyłka z Chin . PayPal przeliczył to na 63,97 zł. Zamówienie złożone 11.05.2014 przyszło 27.05.2014 czyli 16 dni. Pióro zapakowane jest w pudełko czarno-czerwono- żółte - myślę, że zdjęcia oddają to lepiej niż mój opis. Samo pudełko zapakowane jest w kartonik w takich samych kolorach na którym Chińczycy nakleili hologram i nalepke z numerem seryjnym . Samo pudełko jest z bardzo grubego i twardego kartonu, zamykane na zatrzask magnetyczny. W środku wyściełane szmatką z logo Picasso Art Collecton. W pudełku dołożyli jeszcze książeczkę i certyfikat kontroli jakości. Pióro jest ciemno-bordowe z widocznymi jakby jaśniejszymi mazami wewnątrz tego plastiku/lakieru. Sekcja jest metalowa w dotyku satynowa, gwinty metalowe dokładnie spasowane. Stalówka Picasso France stalowa, bez żadnych złotych dodatków - pisze bardzo gładko i "szybko" - wręcz sama sunie po papierze. Grubość F bardziej jak u Parkera - do F-ki Pelikana dużo jej brakuje. W komplecie jest konwerter oznaczony Picasso - zasobnik na atrament przypomina szkło - ale jest to twardy i wysokoprzeźroczysty plastik. Ogólnie bardzo przyjemne pióro - jestem zadowolony z zakupu i polecam. Edited May 27, 2014 by Romii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Czekałem na to pióro razem z Tobą Ładne, sam bym takie nabył... Będę polował na Ebayu Ale, nie ma EF rozmiaru...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Ale ładny ten fiolecik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted May 27, 2014 Author Report Share Posted May 27, 2014 Tylko z F-ką widziałem. Na naszym rodzimym portalu też są ale bez pudelka za więcej niż ja zapłaciłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trebreh Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Ale ładny ten fiolecik Można by coś dokupić w tym kolorze.... może bluzeczkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Pogadamy o tym w stolicy za tydzień Lubię tanie pióra, które się ładnie spisują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 Gdyby ktoś chciał kupić jest na ebay-u: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=331217406357 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 http://www.ebay.com/itm/FOUNTAIN-PEN-PICASSO-903-MEDIUM-NIB-RED-DESIGNS-SILVER-P060-/390515718115?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5aec8cf7e3Tu chyba taniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 Ja kupiłem od tego sprzedawcy do którego wkleiłem linka - ważne, że do mnie doszło bez problemów i szybko, poza tym to z drugiego linku jest bez pudełka, które samo w sobie jest ciekawe. W temacie sprzedawca pisze Medium Nib, zdjęcia wkleja z F-ka - mnie to nie przekonuje jakoś. Ale oczywiście każdy wybierze to, co mu pasuje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 A ja kupowałem od sprzedawcy, do którego zalinkowałem. Co drugie zamówienie wysyłał niewłaściwe pióro, ale przynajmniej o tej samej wartości xD Zaś znajomemu wysłał zupełnie inne, po czym zwrócił pieniądze. dopiero teraz spojrzałem na nicka sprzedającego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 Znaczy ruletka taka albo przyjdzie zamówione, albo inne, na koniec jeszcze może odda kase. Chyba coś zamówię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Rittel - namówiłeś mnie Zamówiłem : www.ebay.pl/itm/261124422935FOUNTAIN PEN YIREN 823 NEW 22KGP Medium NIB NOBLEST GREEN MARBLED SILVER Y001 Za trochę ponad 22 zł z przesyłką z Chin Ciekawe co przyjdzie i czy będzie się nadawało do czegokolwiek. Edited May 30, 2014 by Romii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 @Romii - fajne piórko trafiłeś. Ja osobiście od jakiegoś czasu zastanawiam się nad picasso 906. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
impers Posted September 11, 2016 Report Share Posted September 11, 2016 Trochę odświeżę temat, a co! Panie endoor i jak wyszło coś z tą 906? Bo poluję na nią i kręcę się i już sam nie wiem tylko, że tam gdzie chcę kupić to stalówka 1mm nie wiem czy nie za grubo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
impers Posted September 11, 2016 Report Share Posted September 11, 2016 Trochę odświeżę temat, a co! Panie endoor i jak wyszło coś z tą 906? Bo poluję na nią i kręcę się i już sam nie wiem tylko, że tam gdzie chcę kupić to stalówka 1mm nie wiem czy nie za grubo.. Jednak kupiony inny model - 917-49 ze złotym, teraz tylko czekanie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts