vannolot Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Cześć ostatnio do domu przywędrowało pióro opisane na skuwce "La Croix"Na klipsie napisane, że germany. Nic więcej nie wiem ;P Na stalówce żadnych napisów...Wygląda ono tak:Ma delikatne paski na całej powierzchni wzdłużNa stalówce ni ma śladu.. po niczym.. chyba że po upadku, bo jest trochę krzywo. :/Jakies propozycje? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted May 22, 2014 Author Report Share Posted May 22, 2014 Chyba pozostanie ono tajemnicą Postaram się jutro wrzucić więcej dokładnych zdjęć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Stalówka wygląda identycznie jak z takiego jednego Senatora, którego kiedyś nabyłem. To "La Croix" to nazwa producenta, czy możliwe że to jest jakiś spersonalizowany grawer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted May 22, 2014 Author Report Share Posted May 22, 2014 Właściwie, to nie mam pojęcia. Napis znajduję się na złotej obręczy, ponad miejscem, gdzie zaczyna się klips. Przy czyszczeniu zauważyłem, że na stalówce, a raczej po jej wyjęciu, można na jej dole dostrzec napis Iridium Point, czyli jednak ma jakiś napis. Ale to nic nie mówi. Napis "La Croix" jest bardzo mały i napisany pochyloną czcionką z francuskim 'r'. Dowiedziałem się, że kupione było w Pewexie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 Dodaję więcej zdjęć:Juz po umyciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Całkiem możliwe że jest to po prostu chińskie pióro, z niemiecką stalówką i francuską nazwą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMAN Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (edited) Hmm, bardzo ciekawy przypadek, gdyby nie fakt, że podałeś to niemieckie pióro, mógłbym dać sobie głowę uciąć, że na zdjęciach jest szwedzki Ballograf 2000. Jakbyś mi je przesłał to chętnie bym dokonał analizy porównawczej i wyniki zamieścił na forum. Edited May 25, 2014 by WaterMAN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 Napis "Germany" jest na skuwce, na rozpoczęciu klipsa. Natomiast "La Croix" zaraz nad nim. Jak mówiłem, kupione wiele lat temu w Pewex-ie, intryguje mnie ono, bo nigdzie go nie ma i nic o nim praktycznie nie wiem.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMAN Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (edited) Mnie też ono intryguje, chociaż jest to zwykły nabojowiec z lat 80/90. A mógłbyś podać wymiary? Edited May 25, 2014 by WaterMAN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 Ze skuwką - 14,2 cmBez skuwki - ok. 12,3 cmSzerokość przy skuwce - 9 mmSzerokość przy korpusie - 6 mmSama skuwka - 6 cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMAN Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (edited) 100% MATCH. Ballograf 2000 ma dokładnie takie same wymiary i taki sam wygląd. Pojawia się pytanie kto od kogo zwalił? Jutro zamieszczę zdjęcia tego mojego pióra, a teraz idę spać. Edited May 25, 2014 by WaterMAN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 (edited) Robi się coraz ciekawiej Patrzyłem na Ballografa (nie wiem czy dobry) ale miał trochę inną stalówkę..Zobaczymy jutro. Branoc Edited May 25, 2014 by vannolot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts