Jump to content

Niemieckie pióro La Croix (?) identyfikacja

Recommended Posts

Cześć :) 
ostatnio do domu przywędrowało pióro opisane na skuwce "La Croix"
Na klipsie napisane, że germany. Nic więcej nie wiem ;P Na stalówce żadnych napisów...
Wygląda ono tak:
y1akKju.jpg
Ma delikatne paski na całej powierzchni wzdłuż

4DJ44eW.jpg
Na stalówce ni ma śladu.. po niczym.. chyba że po upadku, bo jest trochę krzywo. :/
Jakies propozycje? :)
Pozdrawiam :)

Guest Zero

Stalówka wygląda identycznie jak z takiego jednego Senatora, którego kiedyś nabyłem. To "La Croix" to nazwa producenta, czy możliwe że to jest jakiś spersonalizowany grawer?

Właściwie, to nie mam pojęcia.  Napis znajduję się na złotej obręczy, ponad miejscem, gdzie zaczyna się klips. Przy czyszczeniu zauważyłem, że na stalówce, a raczej po jej wyjęciu, można na jej dole dostrzec napis Iridium Point, czyli jednak ma jakiś napis. Ale to nic nie mówi. Napis "La Croix" jest bardzo mały i napisany pochyloną czcionką z francuskim 'r'. Dowiedziałem się, że kupione było w Pewexie ;)

Hmm, bardzo ciekawy przypadek, gdyby nie fakt, że podałeś to niemieckie pióro, mógłbym dać sobie głowę uciąć, że na zdjęciach jest szwedzki Ballograf 2000. Jakbyś mi je przesłał to chętnie bym dokonał analizy porównawczej i wyniki zamieścił na forum.  

Edited by WaterMAN

100% MATCH. Ballograf 2000 ma dokładnie takie same wymiary i taki sam wygląd. Pojawia się pytanie kto od kogo zwalił? Jutro zamieszczę zdjęcia tego mojego pióra, a teraz idę spać.

Edited by WaterMAN