DomeN Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Kurcze, nie straszcie tą awaryjnością piór ze średniej półki. Mam dylemat nad kupnem nowego Pilota 78G lub Sheaffera Agio i nie jestem pewien co wybrać. Poradzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Mam 78G ze stalówką F i M. Stalówka F to jest naprawdę cieniutkie pisanie. M to po prostu M. Co do awaryjności nie wypowiem się, za mało pisałem nimi, to nowe nabytki. Niemniej w sieci jest sporo komplementów pod ich adresem. Najładniej prezentują się czarny i czerwony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 (edited) Ja bym był za przecenionym Inoxcromem w tej cenie. Choć nie wiem jak będzie z konwerterem do niego. Edited December 29, 2011 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malwes Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Nie pisałam Agio ale Pilota bardzo polecam. Noszę ze sobą całą bandę mniej lub bardziej reprezentacyjnych piór ale i tak najczęściej sięgam po niego bo pisze mega cieniutko, nic sie nie rozlewa, jestem w stanie zrobić nim wszelkie notatki na każdym rodzaju papieru. Co do awaryjności - ja kupiłam zapas po prostu bo uważam, że nawet gdyby był awaryjny (na razie nic się nie dzieje) to i tak warto go mieć, zwłaszcza w tych cenach które ma (między 40-50zł). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Pilota 78G. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 W Agio bałbym się "poluzowania" skuwki na skutek intensywnego użytkowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 Wybrałem Lamy pur, a teraz mam niemały problem, bo kupowałem na szybko i dopiero w domu uwzględniłem, że pióro za małe na moje palce. Cóż zrobić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Spróbuj wymienić a przy następnym zakupie troche sie opanować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malwes Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 ech... co nagle to....ale samo życie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 Wymienić się nie da niestety. Jestem strasznie zły na siebie, że tak się pospieszyłem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Ale jakby nie było, masz dobre pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 W to nie wątpię. Materiał, z którego jest wykonany wygląda na taki, który potrafi służyć przez lata nawet mimo zadrapań lub innych podobnych uszkodzeń. Jednak nadal brakuje mi w stalówce typowo japońskiej cienkiej linii i trochę większej sekcji, bo jak już wspomniałem, palce mi się nie mieszczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 jesteś z Wroclawia to pojedź na Tęczową. Dane masz w Slepy chińskie. Jest tam sporo piór cieńko piszących. Polecam Jinhao321 lub 325. To wariacja Parkera 51. Mozna wypróbować na miejscu. Troszke grubszy jest Baoer100. na pewno coś tam znajdziesz za niewielkie pieniądze. Obsługa naprawde fajna i sympatyczna. Mam te piora dlatego polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 Kupowałem już w tym sklepie i to nadal nie to samo, co japońskie . Gdyby tylko był jakiś w miarę tani Pilot z ukrytą stalówką, albo chociaż w miarę małą to byłbym szczęśliwy. Chyba za dużo już marudzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Wybrałem Lamy pur, a teraz mam niemały problem, bo kupowałem na szybko i dopiero w domu uwzględniłem, że pióro za małe na moje palce. Cóż zrobić . A nie da się Pur'a trzymać trochę wyżej, za korpus? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DomeN Posted January 4, 2012 Author Report Share Posted January 4, 2012 Na pewno się da, jednak ja nie potrafię, bo podczas pisania tak jakby "owijam" palce wokół pióra, przez co zajmują dużo miejsca i muszę też chwytać dość nisko, bo piszę głównie ruszając palcami, a nie nadgarstkiem lub całą ręką. Nie będę się już zmuszał do niego, tylko sprzedam dopóki jest nieużywane, tylko w pewnym stopniu testowane. Komuś innemu powinien lepiej służyć, bo to naprawdę dobre piórko . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts