visvamitra Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Próbkę HBekakt Haags zassałem od Endera. Dziękuję. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Akkerman Kolor: Bekakt Haags Opakowanie: butelka o pojemności 150 ml Cena: ok. 80 PLN. Atrament trzeba sprowadzać z Holandii, co generuje dodatkowe koszty. Nasycenie: silne Przepływ: bardzo dobry Cieniowanie: zauważalne Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: praktycznie nie strzępi, na papierze Mondi trochę rozchodzi się na boki. Wysychanie: >15 sekund MOJA OCENA: bardzo ładny, ciepły brąz. Kusi. SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 A co to jest "mądry wybór przy wyborze atramentów"? A kolor przepiękny, taki ziemny brąz, nie żaden kasztan. Uwielbiam go. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 @Akszugor - to mało maślane Widzę, że napisałem to dość nieporadnie. Nic to - grunt, że widać kolor, nie zagłębiajmy się w treść wywodów, bo nie ona jest najważniejsza Chyba zacznę używać w recenzjach języka elfów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Chyba zacznę używać w recenzjach języka elfów. Tylko nie to! Krasnoludy się obrażą Że nie wspomnę o dyskryminacji orków... Bardzo ładny kolor, chociaż w piśmie wygląda nieco mrocznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 Orki i krasnoludy nie budzą mojej sympatii Żeby uniknąć oskarżeń o dyskryminację, nauczę się języka majów i w nim będę pisał. O Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Kolor w rzeczy samej zacny, ale przy tej ilości co u mnie w szufladzie stoi to sam nie wiem czym i kiedy mam pisać, głównie nastroje rządzą... A tak by the way jednak po chwilach kilku spędzonych z nowymi nabytkami Akkermana jak i Callifolio to z Hopjesbruin, do którego najmniej byłem przekonany coraz bardziej mnie wciąga… A z ciemnych brązów to jednak albo ciut jaśniejszy i z bardzo pięknymi odcieniami Lie de thé Herbina,… albo jednak mroczny i ciemny jak… sumienie członka SD Mąblą Toffie Brown... Ten Hopjesbruin… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru098 Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Ten brozowy jest fajny choć wolę "niebieskie" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 (edited) Wspaniały brąz, nic dodać nic ując. Może jakby nieco małe cieniowanie, ale się nie czepiam. Edited January 21, 2014 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Brązy to coś dla mnie. Bardzo strzępi na kiepskich papierach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 22, 2014 Author Report Share Posted January 22, 2014 NIe - pisze się nim bardzo dobrze. Na słabszych papierach nie strzępi za bardzo, ale przebija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkyzen Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Czy ktoś może dać porównanie z Pelikanem Braun? Może być bez fotki. W sensie jaśniejszy ciemniejszy, bardziej w czerwone/żółte tony itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 8, 2014 Author Report Share Posted February 8, 2014 Mam - jak znajdę chwilę, to jutro porównam. Bekakt Haags jest dużo ciemniejszy i silniej nasycony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 jeśli chodzi o brązy to jest to drugi w kolejności wśród tych które posiadam po Lie de the Herbina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkyzen Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Mam - jak znajdę chwilę, to jutro porównam. Bekakt Haags jest dużo ciemniejszy i silniej nasycony. Będę wdzięczna za porównanie. Zapisałam się na zbiorowe zamówienie i myšlę nad tym brązem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Miły ten brązik. Ale ja wolę swoją brązową czerwień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyb9n Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Myśle ze może to być mój następny brązowy, teraz mam z watermana no i jest za mało brązowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 OK - załączam zdjęcia zrobione w bardzo jaskrawym świetle (ok. 12:30 na leśnej polanie). Kolor będzie inny niż w świetle sztucznym, ale zdjęcia powinny dać wyobrażenie co do różnic kolorystycznych między Bekakt Haags, Encre Havane i Brilliant Brown: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Ładnie Ci wyszedł ten Pelikan Brillant Braun. Jakby był zupełnie innym atramentem niż ten jaśniutki brąz, który mam w swojej buteleczce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Ten ostatni test upewnia mnie, że Bekakt Haags jest faktycznie dobrym wyborem. @comodsuda, jeśli lubisz czerwonawe brązy, to polecam Diamine Rustic Brown. Edited February 9, 2014 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts