Lena Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Nie, nie będę tu pytać, jakie pióro można podarować X, Y, Zet Po prostu zrobiło mi się w głowie trochę świątecznie. Na tyle, że mam ochotę zapytać Was o Wasze świąteczne fantazje związane z piórami. Jakie pióro chcielibyście znaleźć pod choinką? A może jakieś akcesoria? Nie pytam o marzenia. Taki temat już gdzieś chyba był. Chodzi o najbliższe święta. Tylko niech nikt nie podejrzewa, że robię śledztwo Pytam z ciekawości (no i chcę Wam opowiedzieć o sobie) Ja z chęcią zobaczyłabym tam Imperiala o świątecznych barwach. I szczerze marzy mi się w tym roku jakiś ciekawy notatnik A Wasze preferencje? Temat wrzuciłam w dziale "Pióra i akcesoria"", ale jak lepiej będzie w "Kawiarence", to proszę o zmianę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rot&Baum Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Lena, janykielowi w temacie "Pilot 78G na aukcjach - oryginał" napisałem o moim świątecznym marzeniu chceniu. Święty Mikołaju połóż pod moją choinką Parkera Duofold Lucky 8 Limited Edition bo w tym roku byłem grzeczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Jeszcze niedawno marzyłem o Parkerze Duofoldzie (Juniorze, Seniorze, Maximie). Parker przywędrował jakoś wcześniej. Potem był przedwczesny Mikołaj. Następnie podstępnie wykryłem w domu Diamine Evergreen i Jansena kawowego, a dziś wszedłem w posiadanie Pilotów. W ten sposób doszedłem do punktu, w którym formułowanie jakichkolwiek oczekiwań z mojej strony byłoby nieetyczne:P Niemniej wiem, że coś miłego znajdę pod drzewkiem, a mama mojej lubiej, z którą bardzo się lubimy zażądała listy możliwości, z której coś chce wybrać. Tak więc możliwe, że końcówka tego roku będzie pierzasta i atramentowa:) Ale jeśli o marzeniach mowa, to może Dofold Maxima w stanie idealnym, lub Duofold współczesny. Nie zmartwiłby mnie też Waterman Charleston:) I zestaw atramentów Diamine i Herbina:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 "Pierzaste i atramentowe Święta" - dobre! Cóż, jak na wyznawcę Sheaffera przystało, marzy mi się... Duofold Greenwich LE. Ale to mi się jeszcze długo pomarzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilien Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Janykiel powiedz w jakich zakamarkach domu trzeba szuakć, zeby takie skarby znaleźć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 ...Cóż, jak na wyznawcę Sheaffera przystało, marzy mi się... Duofold Greenwich LE. ... Nawet Parkerowi trafiały się udane i ładne modele, od czasu do czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Janykiel powiedz w jakich zakamarkach domu trzeba szuakć, zeby takie skarby znaleźć Tył szuflady z bielizną Miałem fart, bo wziąłem się za składanie i chowanie prania, a tu niespodzianka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Pod choinkę? Atrament Waterman South Sea Blue w butelce. No taki ładny kolor, że nie sposób mu się oprzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 (edited) Jeśli interesują Was nowości, to mogę kilka modeli tak na szybko przedstawić. Choć prawdę mówiąc, niewiele ich na te święta 1. Z Sheaffera są trzej przyjaciele zimy (3 Friends of Winter) . Czyli pióro, roller i ołówek z takimi motywami na korpusie jak: bambus, sosna i śliwka 2. Cross ma limitowaną edycję 2012 Year of the Dragon - ręcznie polerowany lakier i pozłacane 23K zdobienia. 3. Z Aurory proponuję Sindone - czyli limit poświęcony Całunowi Turyńskiemu. Skuwka z litego złota, 21 sztuki na cały świat. Dla mniej wymagających wersja "budżet", czyli srebrna skuwka i już 210 sztuk dostępnych. Edited December 10, 2011 by INAHON Sp. z o.o. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Ta Aurora to faktycznie świąteczna naprawdę ładna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 mam skromnie; chcialbym jakiegoś Parkera IM, chce zebrać wszystkie barwy a dopiero mam cztery. ale moje plany to Lamy Studio, Sheaffer Gift 300 czarny GT, Faber Castel Emotion. No ale w tym roku to cieńko, cieńko......ale na pewno będzie wesoło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelgott Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Ja byłem wyjątkowo grzeczny w tym roku i mam przeczucie graniczące z pewnością, że pod choinką znajdę Michała Anioła od Visconti, który to marzył mi się przez cały rok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Ja skromnie czarny Sailor 1911 Large ze stalówką Soft F. Może po świętach z prezentów od rodziny uda się wyklikać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Mieliśmy kiedyś w swojej ofercie Sailora - fantastyczna jakość, praktycznie żadnych reklamacji...szczególnie wspominam Kaga Maki-e... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 A ja chyba nie mam szans na pióro pod choinkę. W rodzinie jestem piórowym jedynakiem. Ale może jakiś atrament...(jeśli podam, a jeszcze lepiej zapiszę nazwę)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Mieliśmy kiedyś w swojej ofercie Sailora - fantastyczna jakość, praktycznie żadnych reklamacji...szczególnie wspominam Kaga Maki-e... A czy można wiedzieć jaki był powód rezygnacji, jeśli to nie tajemnica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 A czy można wiedzieć jaki był powód rezygnacji, jeśli to nie tajemnica? Niezwykle trudno jest wypromować niszową markę, a taką z pewnością jest w Polsce marka Sailor. Potrzeba na to dużych nakładów finansowych a i to nie gwarantuje sukcesu...nie udało się. Zresztą u nas króluje stereotyp: jak pióro wieczne to Parker albo Waterman i nic więcej. Ale co tu się dziwić, skoro sam Parker ma około 50% udziału w sprzedaży na rynku polskim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Jeśli miałbym wybierać tylko z tych dwóch producentów to tylko Waterman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Straszna szkoda z tym Sailorem. Kiedyś można było sobie w sklepie obejrzeć i kupić Chalanę albo takie cudo: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Jeśli miałbym wybierać tylko z tych dwóch producentów to tylko Waterman A ja, tylko... Sailor! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Alveryn, no właśnie, kieeedy to byłooo Btw, ładne piórko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 A ja, tylko... Sailor! No tak, Adminów nie straszne żadne ograniczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Pod choinką chętnie znalazłbym jeszcze Pilota MYU: Źródło: stutler.cc lub pióro marki Nakaya: www.ciar-roisin.net Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Pod choinką chętnie znalazłbym jeszcze Pilota MYU Gdybyś miał wybierać, wolałbyś Myu czy Parkera 50? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts