visvamitra Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Próbkę Simplisties Violet zassałem od KoN'. Merci. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Akkerman Kolor: SImplisties Violet Opakowanie: butelka o pojemności 150 ml Cena: ok. 80 PLN. Atrament trzeba sprowadzać z Holandii, co generuje dodatkowe koszty. Nasycenie: silne Przepływ: bardzo dobry Cieniowanie: przyjemne dla oka, intensywne Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: praktycznie nie strzępi, na papierze Mondi trochę rozchodzi się na boki. Trochę. Wysychanie: >20 sekund MOJA OCENA: rewelacja, bardzo mi się podoba SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Rotring Freeway ze stalówką F 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD PORÓWNANIE Z INNYMI ATRAMENTAMI: SIMPLISTIES VIOLET Akkerman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoN` Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Czekam na niego z utęsknieniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 Dzisiaj chyba wyślę. Muszę tylko upewnić się, że przesyłka jest dobrze zabezpieczona. Butelki Akkermana są bardzo ładne, ale szyjka jest delikatna i jest ryzyko, że się rozbije mimo użycia w paczce styropianowych kulek. We wtorek wysłałem jedną paczkę, dzisiaj powinna być na miejscu. Kiedy dostanę potwierdzenie, że doszła cała, wyślę pozostałe butelki zapakowane tak samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Odcień Diamine bardziej mi się widzi. Robiłeś recenzję Lavender? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 doskonały kolor a wydaje mi się, czy trochę przypomina Halley's Comet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Nasza paczka jeszcze nie dotarła A kolor... hm, Ania miała ładniejszy kolor bluzki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Tak szczerze mówiąc, to chyba kolor od Nicponia jest najładniejszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 bluzkę w kolorze Diamine Lavender mam, jeszcze nie widziałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru098 Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Generalanie kolor ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 bluzkę w kolorze Diamine Lavender mam, jeszcze nie widziałeś ale zobaczę zapewne Aniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 (edited) @Akszugor - system paczkomatów pokazuje mi, że paczka oczekuje na odbiór. Mam nadzieję, że jutro najpóźniej dostaniesz SMS-a z potwierdzeniem @Aoirghe - a wiesz, że jeszcze Lavender nie zrecenzowałem Trzeba to będzie nadrobić. Edited January 16, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Tak, rano faktycznie był sms, że paczka gotowa. Szkoda, że wrzucili ją na noc, bo mrozy mamy. Gdyby była po południu, to bym od razu odebrał. Poprosiłem żonę, by pojechała i wyjęła paczkę. Mam nadzieję, że mróz nie rozsadził atramentów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 17, 2014 Author Report Share Posted January 17, 2014 Trzymam za to kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts