visvamitra Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Nie przepadam za fioletami. Recenzja będzie więc skrótowa. Nicpoń zaleje niebawem rynek atramentami. Dostałem czternaście próbek do zrecenzowania, niebawem łyknę jeszcze osiem. Nicpoń wypuści pierwszą "oficalną" edycję 22 kolorów. Trzeba dodać, że będzie to edycja limitowana. Ja bawię się recenzując te kolorki: próbówki mam w torebce, losuję próbówkę napełniam pióro i jazda. Dzisiaj padło na fiolet, za którym nie przepada, ale co tam. Na pewno są wśród forumowiczów miłośnicy fioletów. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: NICPOŃ Kolor: FIOLET Opakowanie: będzie chyba w butelkach o pojemności 60 ml Cena:? dobre pytanie Nasycenie: dobre Przepływ: dobry Cieniowanie: umiarkowane Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: czas pokaże Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: praktycznie nie przebija Wysychanie: 10-15 sekeund Inne: nie moja bajka SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Franklin-Christoph M14 i Herlitzem do kaligrafii. 1. Na papierze Franklin-Christoph 2. Na papierze MONDI 90 g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.B. Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 W próbkach pisma wygląda jak rozwodniony fiolet Watermana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 (edited) Mam mało fioletów i nie mam porównania Przegrzebię pudło z atramentami. Może jakiś się znajdę, to je porównam. Edited December 16, 2013 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 a z Organics Studio Mark Twains Halley's Comet Blue? od Ciebie mam próbeczkę i to doskonały fiolet jest, może dałbyś radę maznąć porównanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 (edited) A to czasami nie jest próbka numer 9 - Lawenda? Prawdziwy fiolet to 11 - też jasny fiolet, ale zdecydowanie taki "jarzeniowy", z wyraźną nutą różu itd. Otworzyłem przed chwilą fiolet i wygląda tak: https://docs.google.com/document/d/1_XfD2VGTF-NfSoXvQGTEHdnC9uAhAj6ElySBINfGVE8/pub Zdjęcie jest trochę przyciemnione, i nie ma blasku, ale widać że kolor nie jest rozwodniony Edited December 16, 2013 by Nicpon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 No właśnie byłem zaskoczony, ale to 11 - chyba, że się Lawenda "wlała" do 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 Halleys AComet Blue to piękny kolor, ma takie proporcje niebieskiego i czerwieni, że bardzo go lubię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 No właśnie byłem zaskoczony, ale to 11 - chyba, że się Lawenda "wlała" do 11 Może i tak Naprawimy to przy najbliższym spotkaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 fiolety ogólnie są ładne, krawat w takim kolorze do stalowego garnituru...? trzeba poszukać kogoś, komu da się ten pomysł podsunąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Nicpon nie chcesz się podzielić efektami pracy z szerszym gronem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Nicpon nie chcesz się podzielić efektami pracy z szerszym gronem? Właśnie to piszę od wczoraj i jakoś nie mogę się zebrać do skończenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 Drake - jak już się pojawiłeś, to może wrzuciłbyś jakiś skan Cannelle i Bleu Pacifique Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts